Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ronaldo nadmašio i Di Stefana, Messi je “miljama” iza njega

ronaldo_atletico

Sa dva gola protiv Atletico Madrida, Ronaldo je nadmašio Alfreda Di Stefana kao najboljeg strijelca do sada u četvrtfinalu, polufinalu i finalu Evropskog kupa / Lige prvaka.

Portugalac je postigao 35 golova do sada u tim fazama takmičenja, a Di Stefano je ostao iza njega s 32. Puškaš je ovim fazama takmičenja zabio 17, Messi 16, Eusebio 15…

Ronaldo je također nadmašio rekord Di Stefana (11) kada su samo polufinala u pitanju. U toj fazi takmičenja Ronaldo je zabio u karijeri 13 golova.

Ronaldo je u nokaut fazi Lige prvaka do sada zabio 52 gola, a njegov najveći rival Messi 37. Sljedeći na toj listi, a da je još uvijek aktivan igrač je Thomas Muller (19).

Osim ovoga, Portugala je večeras u prvom meču polufinala LP protiv Atletica postavio još dva rekorda!

Ronaldo je u dresu Reala odigrao 86 utakmica u Ligi prvaka i zabio 88 golova. Uz to je i 23 puta asistirao. U eurokupovima zabio je ukupno 103 gola. Više je to od svih golova Atletica (100) u istoriji tog kluba u eurotakmičenjima.

“Imamo dobru prednost, ali nije još gotovo. Atletico je vrlo jak i nije u polufinalu slučajno”, izjavio je Ronaldo nakon pobjede Reala od 3:0 nad Atleticom u prvo meču polufinala Lige prvaka.

Ronaldo je stigao do brojke od 399 golova u dresu Reala. A, postao je tek četvrti igrač u istoriji koji je zabio het – trik u polufinalu Lige prvaka. Prije njega to su uspjeli Del Piero (1998), Olić (2010) i Lewandowski (2013). Niti jedan od njih u toj sezoni nije postao šampion Evrope sa svojim klubom.