Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ronaldo obarao i popravljao rekorde, Farani ispisali istoriju

FBL-WC-2018-PORTUGAL-ANDORRA

Nakon poraza od Švicarske u prvom kolu Grupe B, aktuelni evropski prvaci Portugalci odradili su “trening” protiv Andore 6:0. Četiri gola zabio je Cristiano Ronaldo (u 2, 4, 47. i 68. minuti), dok su se u nastavku s dva igrača više upisali u strijelce i Joao Canelo u 44. te Andre Silva u 86. minuti.

Ronaldo je u svojoj 134. utakmici za Portugal postigao rekordnih 65 golova, te je prvi put zabio četiri gola za reprezentaciju. Također, stigao je do svog 42. hat-tricka u karijeri, dok je Lionel Messi na 40.

Derbi grupe B između Mađarske i Švicarske završen je pobjedom gostiju u sudačkoj nadoknadi 3:2. Švicarci, koje s klupe vodi Sarajlija Vladimir Petković, su dva puta vodili golovima Harisa Seferovića u 51. i Ricarda Rodrigueza u 67., ali je na drugoj strani Adam Szalai s dva gola u 53. i 72. držao svoju ekipu u životu. No, u 90. minuti je Valentin Stocker pogodio za tri boda Švicaraca.

Poslije remija u gostima protiv Mađarske, reprezentacija Farskih Otoka šokirala je Latviju s 2:0 u Rigi, gdje su istorijsku pobjedu osigurali Sonni Ragnar Nattestad u 19. te Joan Simun Edmundsson u 70. minuti.

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo

Baždarević: Jako ružno veče za nas, podbacili smo svi