Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Baždarević: Jako ružno veče za nas, podbacili smo svi

mehmed1

Mehmed Baždarević, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, večerašnji debakl u Belgiji (0:4) u drugom kolu grupe ”H” kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ”Rusija 2018” prokomentarisao je jednostavno, riječima “podbacili smo svi”.

“Težak poraz. Sve smo vidjeli na terenu, pogotovo u prvom poluvremenu kada nam je nedostajalo svega, agresivnosti, borbenosti. Napravili smo puno tehničkih grešaka za ovakav nivo, gubili lopte bez da i nismo napadnuti. Oni su imali puno i sreće da lagano daju golove. No, zaslužena pobjeda. Imali smo i mi nekih šansi da bude drugačije. Promašili smo utakmicu”, govorio je Baždarević na oficijelnoj press konferenciji nakon utakmice na stadionu “King Baudouin”, dodavši:

“Jedno vrlo ružno veče za nas. Glavni igrači nisu bili na nivou i nisu vukli druge.”

Na pitanje da li bi iz ove perspektive promijenio nešto da može u meču s Belgijancima, odgovorio je da bi i da je bilo drugih solucija:

“Željeli smo igrati s onima koji su u najboljoj formi. Željeli da igramo, da napravimo probleme Belgiji. Moralo je biti više želje i agresivnosti. Napravili smo toliko grešaka. Podbacili svi, i igrači i ja.”

BiH u ponedjeljak igra meč trećeg kola, a protivnik u Zenici bit će joj Kipar.

Baždarević je od Šabića očekivao hvalospjeve, a ne iskren komentar

“Možemo i moramo se oporaviti i vratiti do Kipra. Ovu utakmicu ovdje smo smatrali kao džoker. Željeli smo dobru predstavu i igru. U utakmici s Kiprom ne smijemo promašiti. Moramo ovo večeras zaboraviti. To je naš život i moramo se spremiti za Kipar”, kazao je Baždarević.

Istakao je i da su odigrana tek dva kola, te da je Belgija favorit za prvo mjesto u grupi, ali i da još ništa nije gotovo, te da je rano govoriti o tome da će se BiH i Grčka boriti za drugo mjesto, odnosno plasman u baraž.

Debakl u Briselu: Baždarević je izgubio još jednu veliku utakmicu!