Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Martinez: Odlučilo je što smo prvi postigli gol

martinez

“Odlučile je hemija u našoj ekipi i veoma dobra igra u napadu, kao i to što smo prvi postigli gol”, istakao je Roberto Martinez, selektor fudbalske reprezentacije Belgije koja je večeras u Briselu deklasirala Bosnu i Hercegovinu, rezultatom 4:0, u drugom kolu grupe ”H” kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ”Rusija 2018”.

”Veoma sam zadovoljan odnosom prema igri i zalaganjem naših igrača. Napadački smo odigrali zaista dobro. Impresioniran sam kako su igrači odgovorili na sve moje zahtjeve. Ovo je veoma važna pobjeda za nas”, između ostalog, rekao je Martinez na oficijelnoj press konferenciji nakon meča na stadionu ”King Baudouin”, javlja reporeter Anadolu Agency (AA).

Smatra i da je bh. nacionalni tim imao loš dan, da može puno bolje igrati i da ”ovo večeras nije pravo lice te reprezentacije”

”Znali smo koje su najveće kvalitete BiH. To je prije svega njihova napadačka sposobnost sa odličnim realizatorima poput Džeke i Ibiševića, dva vrhunska vezna igrača Medunjanina i Pjanića, Lulića na krilu. Za nas je u ovoj utakmici najbitnije bilo da prvi postignemo gol, jer su igrači BiH izuzetno dobri kada postignu prvi gol i u tom slučaju onda dobro drže loptu, izuzetni su tehničari. Kažem opet, ovo je važna pobjeda za nas”, kazao je Martinez.