Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mertens, Džeko, Alderweireld, Pjanić… o utakmici u Briselu

pjanic_witsel

Zmajevu su u Briselu doživjeli težak poraz. Rezultat kakav niko nije očekivao u našem timu, pa čak ni u redovima Belgijanaca. Evo šta su rekli neki od aktera utakmice u Briselu koja je završila pobjedom domaćih 4:0.

Dries Mertens proglašen je za igrača utakmice u kojoj je namjestio dva gola svojim suigračima Hazardu i Alderweireld.

“Znali smo da moramo dobiti i dobili smo. Počinjemo igrati sve bolje i bolje. Imamo dosta ofanzivnih igrača. Kada je lopta bila od protivnika stvarali smo jak pritisak. I kada bi je oduzeli bili smo izuzetno opasni. Igrali smo večeras dobar nogomet. Također, moramo biti pošteni, naš protivnik je odigrao veoma loše.”

Na pitanje li akcija u kojoj je nakon njegovog kornera Alderweireld zabio petom bila uigravana na treninzima, kazao je:

“Naravno. Ali Alderweireld je uvijek sjajan. Posebno kada dobija loptu na glavu, ali zna i kada dobije loptu u noge”.

Alderweireld je zabio prekrasan pogodak petom.

“Već sam to pokušao nekoliko puta, ali obično je lopta završavala na tribinama. Sada je završila tamo gdje treba”.

Alderweireld se veseli utakmici narednoj utakmici protiv Gibraltar…

“Ne baš, ali i to je posao koji treba obaviti. To su utakmice koje su uobičajene u kvalifikacijama. Naravno, tri boda ne smiju doći u pitanje. Inače, obrukali bismo se za sva vremena.”

Baždarević: Jako ružno veče za nas, podbacili smo svi

“Igrali smo loše, ali mislim da smo im neke golove jednostavno poklonili. I nekako smo igrali dok nismo primili prvi gol. A onda su nam iz dvije polušanse zabili dva puta. Nismo na nivou Belgije, realnost je da se borimo za drugo mjesto”, izjavio je Edin Džeko nakon debakla u Briselu.

Miralem Pjanić kazao je kako niko u reprezentaciji nije očekivao tako težak poraz…

“Meč za zaborav. Previše smo gubili lopte, stisnuli su nas, a mi se povukli previše. Oni jesu kvalitetniji tim od nas, ali nismo očekivali ovako težak poraz. Znamo da su Belgijanci bili favoriti, ali to nije opravdanje. Moramo se skoncentrisati na Kipar, to nam je možda i bitnija utakmica od ove”, kazao je Pjanić.

“Ne znam šta je bio uzrok našeg poraza, to morate pitati selektora. Mislim da smo dobro počeli meč, ali nas je autogol presijekao. Moramo misliti na sljedeću utakmicu i ići naprijed”, kazao je Milan Đurić.

Debakl u Briselu: Baždarević je izgubio još jednu veliku utakmicu!