Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Potugalski nogometaš

Ronaldo odbacio glasine da napušta Juventus: Idem po treću titulu

juventus_ronaldo (1)

Sretan što sam osvojio posljednje dvije od devet uzastopnih titula Serie A za Juventus

Cristiano Ronaldo odbacio je glasine da će možda napustiti Juventus po okončanju aktuelne sezone u kojoj je stigao do drugog naslova šampiona Italije, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Stara dama“ je bila sjajna protekle sezone osvojivši deveti uzastopni naslov nacionalnog šampiona. Bez obzira na dobre igre 35-godišnjeg Portugalca, koji je postigao 31 gol u Seriji A, pojavile su se medijske špekulacije da bi se mogao vratiti u Real Madrid ili preći u Paris Saint-Germain.

Takve glasine Ronaldo je odbacio porukom koju je objavio na Instagramu:

“Sretan što sam osvojio posljednje dvije od devet uzastopnih titula Serie A za Juventus. Čini se lako, ali nije. Iz godine u godinu talentom, predanošću i napornim radom možete ostvariti svoje ciljeve i biti bolji nego prije. Idem po treću titulu.“

Ronaldo je jedan od najboljih fudbalera današnjice. Tokom karijere čak pet puta je osvajao “Zlatnu loptu“, a igrao je za Sporting, Manchester United, Real Madrid i sada Juventus. U klupskom fudbalu bio je šampion Engleske, Španije i Italije, a Ligu šampiona osvajao je čak pet puta, jednom sa Unitedom i četiri sa Realom. U riznici trofeja, između ostalo, ima i četiri pehara sa Svjetskog klupskog prvenstva.

Sa reprezentacijom Portugala 2016. godine osvojio je naslov šampiona Evrope. Za nacionalni tim je odigrao 164 utakmice i postigao 99 golova.