Rustemović: Volio bih da Sarajevo bude prvak

smajic rustemovic111

Ljepši debi u novom klubu Edin Rustemović (27) nije mogao poželjeti. Na startu proljetnog dijela prvenstva Sloboda je pobijedila ekipu Mladosti (2:0), svakako protivnika za respekt, a mrežu Kakanjaca načeo je upravo novajlija Rustemović.

Od publike i „sedme sile“ dobio je komplimente za igru, zadovoljan je i trener Petrović.

– Lijep je osjećaj kad pobijediš, a pri tome postigneš bitan gol. Dobro smo krenuli u borbu za opstanak. Lijepu priliku za uspjeh imamo i u Kupu BiH. Ako želiš ostati u ligi i osvojiti trofej moraš pobjeđivati i u tome je sva mudrost – kaže Rustemović za Fenu.

Naredni protivnik Slobode je Željezničar, lider prvenstva koji je protiv Krupe u gostima pokazao šta i koliko može.

Rustemović je do prošlog ljeta nosio dres Sarajeva, najvećeg rivala Željezničara. Tuzlaci će put Vogošće, gdje će boraviti do utakmice, već u petak, a novi igrač Slobode kaže da s Tušnja neće ponijeti „bijelu zastavu“.

– Dobro smo se pripremili za utakmicu. Očekujem da će teren biti loš, što znači da ni Željezničaru neće biti lako da razvije svoju igru. Motivirani smo i dat ćemo maksimum, a vidjet ćemo šta će na kraju biti – poručio je.

Smatra da ova utakmica neće riješiti neke bitne probleme Slobode, dok Željezničaru pobjeda predstavlja imperativ u borbi za naslov prvaka. Može li timu s Grbavice neko omesti planove?

– Naš glavni cilj je opstanak i tome smo sve podredili. Šta će uraditi drugi, ne zanima nas, gledamo svoja posla. U borbi za naslov još nije sve rečeno. Volio bih da prvak bude Sarajevo, mada su zaostali za liderom. Ali sve nije izgubljeno, nadam se da do kraja mogu prestići najvećeg rivala – zaključio je Rustemović.