Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bosanac u Lihtenštajnu

Salanović za Fokus.ba: Drago mi je što je moj gol Grcima dao nadu Zmajevima

salanovic

Salanović je svojevremeno bio u kombinacijama da zaigra za omladinske selekcije Bosne i Hercegovine, ali se na kraju odlučio za Lihtenštajn u kojem je rođen i odrastao, a za naš portal govorio je o svom porijeklu

Dennis Salanović, Bosanac koji nastupa za Lihtenštajn, kazao je za Fokus.ba kako mu je izuzetno drago što je golom protiv Grčke ostavio nadu reprezentaciji Bosne i Hercegovine da se kvalifikuje za Evropsko prvenstvo.

“Bilo je jako teško igrati protiv takve ekipe, ali kao i na svakoj utakmici dali smo sve od sebe. Presretan sam jer mi je ovo prvi gol u ovim kvalifikacijama, pogotovo protiv ovako jake odbrane koju čine Manolas i Sokratis. Posebno mi je drago jer sam ovim pogotkom dao malo nade za reprezentaciju BiH da se kvalifikuje na EURO, a sigurno to zaslužuju jer imaju vrlo kvalitetnu ekipu”, kazao je Salanović.

Salanović je svojevremeno bio u kombinacijama da zaigra za omladinske selekcije Bosne i Hercegovine, ali se na kraju odlučio za Lihtenštajn u kojem je rođen i odrastao.

“Već sa 17 godina dali su mi priliku da igram na najvišem internacionalnom nivou, i to je sigurno jedan od razloga. Nije bila laka odluka, puno sam razmišljao i maštao da jednog dana zaigram za BiH. Bio sam mlad, u BiH bih prvo morao igrati za U21 reprezentaciju, dok sam u Lihtenštajnu lider”, objašnjava Salanović i dodaje da je pored svega, ipak, Bosna i Hercegovina u njegovom srcu.

Dennis kaže da poznaje fudbalere iz naše reprezentacije, ali da nažalost nikada nije imao priliku igrati s nekim od njih kako bi se mogao aktivno družiti. Od bh. reprezentativaca izdvaja Amera Gojaka protiv kojeg je nastupao nekoliko puta u omladinskim selekcijama.

Za naš portal kazao je i odakle je porijeklom, te kako se njegova porodica našla u Lihtenštajnu.

“Moja majka, Suvada, porijeklom je iz Bužima, ali je odrasla u Austriji. Otac Bego je iz Banovića, ali je sredinom 1995. godine došao u Austriju, te su se roditelji zajedno odlučili živjeti u Lihtenštajnu, gdje sam i ja rođen. Mlađi brat Aaron se takođe bavi fudbalom i nastupa za mladu reprezentaciju Lihtenštajna”, ispričao nam je Salanović.