Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bundesliga

Salihamidžić ekspresno dobio otkaz čim je Bayern osvojio titulu

Hasan Salihamidžić
Foto: Twitter
Hasan Salihamidžić

Kahnu i Salihamidžiću se najviše zamjera otpuštanje Juliana Nagelsmanna u ključnom trenutku sezone, zbog čega je i bilo upitno osvajanje titule

Bayern je danas odbranio titulu prvaka Njemačke. U dramatičnoj završnici sezone bavarski gigant je slavio u gostima kod Kolna (1:2), dok je dotad prvoplasirana Borussia Dortmund remizirala kući s Mainzom (2:2).

Sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić radovao se trijumfu svog tima, ali sreća neće dugo potrajati. Kako javljaju njemački mediji, bivši reprezentativac BiH je dobio otkaz.

“Ponosan sam što sam skoro šest godina nosio sportsku odgovornost za FC Bayern. Zahvaljujem se svim igračima, trenerima, cijelom timu koji stoji iza ekipe i osoblju. Bio je to lijep put koji bih volio da nastavim, ali poštujem odluku upravnog odbora. FC Bayern je iznad svega i želim našem timu i našim navijačima jedinstvo i uspjeh”, poručio je Salihamidžić nakon što je saznao vijest.

Smijenjen je i Oliver Kahn, dosadašnji izvršni direktor Bayerna. Već se zna da će ga zamijenijiti Christian Dreese.

Kahnu i Salihamidžiću se najviše zamjera otpuštanje Juliana Nagelsmanna u ključnom trenutku sezone, zbog čega je i bilo upitno osvajanje titule pod novim trenerom Thomasom Tuchelom. Također, na teret im se stavljaju i brojne greške prilikom kreiranja aktuelnog igračkog kadra.

Već neko vrijeme se šuška da bi Salihamidžića na funkciji sportskog direktora trebao zamijeniti Arjen Robben.