Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FK Željezničar

Samir Bekrić prvi dobitnik nagrade ”Admir Džubur”

Samir Bekrić, fudbaler Željezničara, dobio je danas prvu nagradu ”Admir Džubur”, priznanje namijenjeno za uposlenika godine ovog premijerligaša Bosne i Hercegovine

Samir Bekrić, fudbaler Željezničara, dobio je danas prvu nagradu ”Admir Džubur”, priznanje namijenjeno za uposlenika godine ovog premijerligaša Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).

Ceremonija dodjele nagrade održana je u Plavom salonu na stadionu ”Grbavica” u Sarajevu, uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Nagradu Bekriću uručio je Damir Džubur, sin nedavno preminulog predsjednika FK Željezničar.

”Zahvaljujem se klubu i svim ljudima koji su vrijedno radili uz mog oca i koju su na kraju inicirali dodjelu ove nagrade. Svima želim sretan rad u nastavku, da nastavimo stope i mog oca i ostalih radnih kolega. Učinili ste mi veliko zadovoljstvo, ponosan sam na oca i siguran sam da i on negdje ovo gleda i da je ponosan na sve nas što smo ga se na ovaj način sjetili i odali mu počast”, rekao je Damir Džubur.

Bekrić je istakao da mu je pripala velika čast ”što je dobio nagradu u sjećanje na predsjednika koji je puno dao za FK Željezničar”.

”Bit ćemo na usluzi njegovoj porodici i trudit ćemo da ispunimo njegove želje, da budemo što bolji i da što prije vratimo trofej na Grbavicu”, istakao je Bekrić.

Admir Džubur preminuo je 23. novembra 2020. u 57. godini usljed zaraze koronavirusom.