Fudbal

FK Željezničar

Samir Bekrić prvi dobitnik nagrade ”Admir Džubur”

18/12/2020

Samir Bekrić, fudbaler Željezničara, dobio je danas prvu nagradu ”Admir Džubur”, priznanje namijenjeno za uposlenika godine ovog premijerligaša Bosne i Hercegovine

Samir Bekrić, fudbaler Željezničara, dobio je danas prvu nagradu ”Admir Džubur”, priznanje namijenjeno za uposlenika godine ovog premijerligaša Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).

Ceremonija dodjele nagrade održana je u Plavom salonu na stadionu ”Grbavica” u Sarajevu, uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Nagradu Bekriću uručio je Damir Džubur, sin nedavno preminulog predsjednika FK Željezničar.

”Zahvaljujem se klubu i svim ljudima koji su vrijedno radili uz mog oca i koju su na kraju inicirali dodjelu ove nagrade. Svima želim sretan rad u nastavku, da nastavimo stope i mog oca i ostalih radnih kolega. Učinili ste mi veliko zadovoljstvo, ponosan sam na oca i siguran sam da i on negdje ovo gleda i da je ponosan na sve nas što smo ga se na ovaj način sjetili i odali mu počast”, rekao je Damir Džubur.

Bekrić je istakao da mu je pripala velika čast ”što je dobio nagradu u sjećanje na predsjednika koji je puno dao za FK Željezničar”.

”Bit ćemo na usluzi njegovoj porodici i trudit ćemo da ispunimo njegove želje, da budemo što bolji i da što prije vratimo trofej na Grbavicu”, istakao je Bekrić.

Admir Džubur preminuo je 23. novembra 2020. u 57. godini usljed zaraze koronavirusom.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.