Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Samuel Eto'o tri godine u Atalyasporu

eto1

Kamerunski fudbalski as Samuel Eto'o danas je potpisao trogodišnji ugovor sa turskim timom Atalyaspor, a sam čin potpisivanja je upriličen na stadionu i pred navijačima njegovog novog kluba.

Rukovodstvo Antalyaspora i Eto'o su ugovor potpisali na platformi postavljenoj na stadionu ove ekipe, a bila je to prva prilika da navijači pozdrave Eto'oa i tako mu izraze dobrodošlisu u grad koji slovi za biser turskog turizma.

Na stadionu “Akdeniz Univerzitet“ došla je i grupa kamerunskih studenata koji studiraju u Turskoj kako bi pozdravili svog sunarodnjaka.

eto2

Eto'o se zahvalio svima na podršci i Upravi kluba sa kojom je dogovorio trogodišnji angažman u svojim poznim fudbalerskim godinama.

“Navijači u Antaliji su me izuzetno dobro primili. Saigračima, navijačima i trenerima poručujem da ćemo napraviti velike stvari. Možda malu, ali sigurno lijepu historiju ćemo pisati“, poručio je iskusni napadač Eto'o.

Direktor kluba Antalyyaspora Gultekin Gencer je kazao da je zadovoljan da vidi pune tribine oduševljenih navijača zbog dolaska Eto'oa i najavio da će u narednim danima pokušati u klub dovesti još nekoliko svjetski poznatih fudbalera.

Eto'o ni u svojoj 35-oj godini ne razmišlja o okončanju karijere. U dosadašnjoj bogatoj karijeri je nastupao za brojne evropske velikane, a najveće uspjehe je ostvario u dresovima Barcelone, Intera i Chelsea. Nastupima za reprezentaciju Kameruna je stekao epitet heroja svoje zemlje, ali i ostatka Afrike.