Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

liga evrope

Sarajevo eliminisalo Budućnost, protiv Celtica za istoriju

sarajevo buducnost (1)

Budućnost je prvu pravu priliku imala u 34. minuti, kada je Moraitis sa deset metara šutirao pored gola Kovačevića

Fudbaleri Sarajeva su uspjeli ostvariti veliki uspjeh i plasirati se u play-off Evropske lige. Brdo tim je na Bilinoom polju u trećem pretkolu s 2:1 eliminisao crnogorsku Budućnost iz Podgorice.

Sarajevo je fantastično ušlo u utakmicu i povelo već u četvrtoj minuti. Kombinovali su Matthias Fanimo i Amar Rahmanović, koji je na kraju centrirao u peterac, golman je kratko odbio loptu, a na nju je natrčao sjajni Benjamin Tatar i zabio za 1:0.

U 21. minutu Tatar je bio blizu drugog gola. Fanimo je ubacio, a sjajni napadač Sarajeva uhvatio volej, no golman Dragojević sjajnom paradom izbacio je loptu u korner.

Budućnost je prvu pravu priliku imala u 34. minuti, kada je Moraitis sa deset metara šutirao pored gola Kovačevića.

Moraitis je deset minuta kasnije bio precizniji, i matirao Kovačevića za 1:1.

U drugo poluvrijeme je mnogo bolje ušla Budućnost, a bili su gosti agresivniji i konkretniji. Tim iz Podgorice imao je veliku priliku u 55. minuti. Nakon ubačaja s lijeve strane lopta dolazi do Ivanovića, koji je savladao Kovačevića, ali je loptu s gol linije izbio Pejović.

Gosti su prijetili sve do 67. minuta, a onda je uslijedio završni udarac Bordo tima. Pidro je prošao po lijevoj strani, pronašao je Fanima, koji je snažnim udarcem zakucao loptu pod prečku za, ispostavilo se, konačnih 2:1.

Amar Rahmanović je u 74. minuti zaradio drugi žuti karton, te je isključen. No, gosti to nisu uspjeli “unovčiti” do kraja susreta.

Tako je bh. prvak slavio sa 2:1, plasirao se u play-off, a tamo ga čeka duel sa Celticom za ulazak u grupnu fazu.

Fudbaleri Celtica pobjedom nad Rigom rezultatom 1:0 na gostovanju prošli su u play-off Evropske lige.

Riga i Celtic su igrali za plasman u play-off, a pobjednik ovog duela križao se sa boljim iz ogleda Sarajeva i Budućnosti koji se igra u Zenici. Meč Sarajevo – Celtic igra se narednog četvrtka u Zenici.

Gol odluke kojim su Škoti prošli dalje zabio je u 90. minuti Mohamed Elyounoussi.