Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo i Željo kažnjeni sa po 3.000 KM zbog pirotehnike na derbiju

baklje derbi

Fudbalski klubovi Sarajevo i Željezničar kažnjeni su sa po 3.000 maraka zbog upotrebe pirotehnike navijača u vječitom bh. derbiju odigranom prošle subote na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase – Koševo” (0:0), odlučila je Disciplinska komisija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) na današnjoj sjednici.

Sarajevo je kažnjeno “i zbog propusta u organizaciji utakmice, ali i upotrebe duplog razglasa od strane vlastitih navijača”, dok su u N/FS BiH Želju kaznili s obrazloženjem da su simpatizeri ovog kluba “upotrebljavali i megafon”.

Disciplinska komisija N/FS BiH izrekla je kazne i za prekršaje iz 26. kola Premijer lige BiH.

Sarajevo je sankcionisano sa 2.500 KM zbog propusta u organizaciji utakmice sa Zrinjskim, upotrebe pirotehnike i duplog razglasa od strane navijača.

I Velež je sankcionisan sa 2.500 KM radi “propusta u organizaciji meča sa Željezničarom, upotrebe pirotehničkih sredstava i ubacivanja tvrdih predmeta u teren od strane vlastitih navijača”.

FK Borac morat će platiti 1.000 KM, također, “zbog propusta u organizaciji utakmice sa Vitezom, kao i upotrebe pirotehničkih sredstava od strane vlastitih navijača”, piše Anadolu Agency.