Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kup BiH

Sarajevo “petardom” uljepšalo Musemićev rekord i ovjerilo prolazak u finale

sarajevo sloga (1)

U 63. minutu Handžić je asistirao Rifetu Kapiću za 3:0, a Dupovac je ponovo pogodio u 78. minutu

Fudbaleri Sarajeva u drugoj utakmici polufinala Kupa BiH još jednom su savladali ekipu Sloge iz Gronjeg Crnjelova i tako se plasirali u veliko finale.

Bordo tim opet je bio ubjedljiv. Pet lopti završilo je u mreži gostiju, dok je mreža domaćina ostala mirna.

No, gosti su prvi imali kolosalnu šansu pred oko 500-tinjak gledatelja na tribinama stadiona Asim Ferhatović Hase.

Naime, u 33. minuti dosuđen je jedanaesterac za goste iz Gornjeg Crnjelova, nakon što se pred svojim golom poigravao golman Sarajeva Vladan Kovačević, a zatim i skrivio penal. No, Kovačević je uspio popraviti svoju grešku i odbraniti udarac sa bijele tačke.

Kazna je stigla nakon pet minuta. U 38. minutu Aleksandar Šofranac lijepu akciju Sarajeva na kraju pretvara u gol za vodstvo od 1:0, što je bio rezultat prvog dijela utakmice.

U 51. minuti bilo je 2:0. Nakon kornera i odličnog ubačaja mrežu gostiju je zatresao Amer Dupovac.

U 63. minutu Handžić je asistirao Rifetu Kapiću za 3:0, a Dupovac je ponovo pogodio u 78. minutu. Konačnih 5:0 postavio je Šišić u 86. minutu utakmice.

Sarajevo je s ukupnih 9:1 prošlo dalje. U finalu će igrati protiv Širokog Brijega, koji je u polufinalu bio bolji od Toška. Širokobriježani su danas u Zenici slavili s minimalnih 1:0, te s ukupnih 3:0 izborili plasman u finale.

Musemićev rekord

Ova utakmice bila je posebna za stratega Bordo tima Husrefa Musemića. Naime, Muasemić je na klupi Sarajeva danas sjedio 291. put, što je rekord u istoriji kluba sa Koševa. Iza Musemića je ostao Miroslav Brozović sa 290 mečeva na klupi Bordo tima.

Žrijeb u petak

Žrijebanje domaćina prve utakmice finala nogometnog Kupa Bosne i Hercegovine bit će održano u petak, 12. aprila u prostorijama Nogometnog saveza BiH.

Plasman u finale izborili su Sarajevo i Široki Brijeg. Sarajevo je u dvije utakmice polufinala pobijedilo Slogu iz Gornjeg Crnjelova (4:1, 5:0), dok je Široki Brijeg bio bolji od Toška (2:1, 1:0).

Finalne utakmice će biti odigrane 8. i 15. maja.

Sarajevo – Sloga 5:0

Sarajevo: Kovačević, Pidro (od 26. Halilović), Resić, Kapić (od 66. Velkoski), Šišić, Bekić, Šofranac, Mustafić, Kurdić, Handžić, Dupovac.

Sloga GC: Bodiroga, Matović, Arnautović, Ristić (od 69. Panić), Macanović (od 75. Jovanović), Komarčević, Mihajlović, Hadžikadunić (od 56. Labović), Krmar, Benović, Planić.