Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Sarajevo se golom Mersudina Ahmetovića vratilo u vrh tabele

SnapShot(2)

Kada je treće kolo u pitanju, danas su na programu još tri utakmice, a jučer su odigrani susreti Željezničar – Borac (2:1) i Široki – Velež (2:2)

Nakon kiksa u drugom kolu na gostovanju kod Mladosti, aktuelni prvak BiH vratio se na pobjednički kolosjek.

Na Koševu je gostovao Tuzla City, a Bordo tim je slavio minimalnu pobjedu od 1:0. Bilo je to zaista blijedo izgledao aktuelnog šampiona, ali gosti iz Tuzle jednostavno nisu bili dovoljno prisebni u završnici, te su propustili brojne prilike za postizanje pogotka.

Gol odluke zabio je najbolji napadač Sarajeva Mersudin Ahmetović, na asistenciju Amara Rahmanovića. Utakmica je odlučena u 35. minutu susreta.

Bio je to drugi trijumf Sarajeva ove sezone, dok su Tuzlaci ubilježili drugi poraz.

Kada je treće kolo u pitanju, danas su na programu još tri utakmice, a jučer su odigrani susreti Željezničar – Borac (2:1) i Široki – Velež (2:2).

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Sarajevo – Tuzla City 1:0 (Ahmetović 34’)

Stadion: Koševo. Gledalaca:/. Sudija: Luka Bilbija (Prijedor). Žuti kartoni: Tatar, Đokanović, Rahmanović, Oremuš (Sarajevo) Barišić (Tuzla City).

Sarajevo: Kovačević, Pidro, Dupovac, Šerbečić, Miličević, Oremuš, Rahmanović (od 78. Velkoski), Jukić (od 46. Fanimo), Đokanović, Tatar (od 87. Mustedanagić) i Ahmetović (od 72. Handžić).

Tuzla City: Fejzić, Barišić, Karjašević (od 66. Ramić), Kojić, Rugašević, Rustemović, Đerić, Maksimović, Nukić, Badji (od 74. Crnkić) i Ubiparip.