Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarić: Pobjedom protiv Radnika želimo završiti polusezonu

saric_utakmica

Jedan od najboljih pojedinaca jučerašnje utakmice 17. kola nogometne BH Telecom Premijer lige BiH, u kojoj je Sarajevo savladalo Metalleghe na gostujućem terenu rezultatom 2:0 bio je Elvis Sarić.

Veznjak “bordo” kluba je u igru ušao u 68. minuti, ubrzo nakon toga postigao gol za vodstvo, a potom je i asistirao Ahmetoviću, koji je postavio konačan rezultat utakmice.

U osvrtu na utakmcu s Metallegheom, Sarić je za službenu staricu FK Sarajevo kazao da je njegiov tim odigrao tešku utakmicu i ostvario pobjedu koja puno znači.

– Približili smo se Zrinjskom na četiri boda zaostatka i idemo dalje. Bez obzira na stanje na tabeli, mi smo isključivo fokusirani na našu igru, želimo iz sedmice u sedmicu pružati što bolje partije i dobro je što ovaj posljednji dio jesenjeg dijela sezone igramo na visokom nivou i bilježimo pobjede – kazao je Sarić, koji se potom osvrnuo na sjajan gol iz slobodnjaka, koji je ujedno bio i njegov drugi u Premijer ligi BiH za Sarajevo.

– Vježbam na treningu slobodne udarce, ali se i poklopilo u tom trenutku. Jednostavno, dođe kada najviše treba i sigurno mi puno znači za samopuzdanje. Drago mi je što sam pomogao ekipi da dođe do važne pobjede – izavio je Sarić.

U narednom kolu Sarajevo će dočekati Radnik iz Bijeljine. Derbi kola, zaključit će polusezonu za “bordo” klub.

– Atmosfera u našem timu je dobra i podigli smo našu formu. Mislim da ćemo ući spremni u utakmicu, s jasnim ciljem. Poštujemo ekipu Radnika, ali želimo ostvariti domaću pobjedu na kraju polusezone. Pozivam naše sjajne navijače, kojima se zahvaljujem na vrhunskoj podršci u Travniku, da u nedjelju budu uz nas, a mi ćemo im se odužiti borbom od prve minute – rekao je Sarić.

Sarajevo dočekuje Radnik u nedjelju, 4. decembra s početkom u 13 sati na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović-Hase”.