Selektor Rusije ponudio ostavku

Leonid Slutsky23

Leonid Slutsky (45), selektor fudbalske reprezentacije Rusije mogao bi postati prva selektorska “žrtva” na EURO 2016. Ruski trener je nakon poraza njegove reprezentacije od Velsa u ponedjeljak uvečer rezultatom 0:3 ponudio ostavku na poziciju selektora, javlja Anadolu Agency (AA).

Rusija je prethodno odigrala neriješeno sa Engleskom 1:1, a zatim izgubila od Slovačke sa 1:2, te zauzela posljednje mjesto u grupi B i tako se oprostila od Evropskog prvenstva koje se igra u Francuskoj.

“Nakon ovakvog nastupa na turniru, trebate nekog drugog da preuzme odgovornost za nacionalni tim pred velika takmičenja koja slijede”, rekao je Slutsky, prenose britanski mediji.

Aktuelni trener CSKA iz Moskve na klupi Rusije zamijenio je Italijana Fabia Capella u julu prošle godine, a ugovor ga je vezao do kraja EURO 2016. Fudbalski savez Rusije mu je ranije saopštio da će po okončanju EP morati birati između klupe CSKA i reprezentacije Rusije.

Rusija je domaćin Svjetskog prvenstva 2018. godine, a kao domaćin ima zagarantovano mjesto među učesnicima.

Nakon što su odigrana sva tri kola u grupi B Vels je prvi sa šest bodova, slijede ga Engleska sa pet i Slovačka sa četiri, dok je Rusija posljednja sa bodom.