Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zablistao u leganesu

Sevilla dovela Rodrigueza iz Reala, za “kraljeve” odigrao samo jednu utakmicu

oscar.0

Zahvaljujući odličnim partijama u Leganesu pozvan je i u reprezentaciju Španije, a sada je potpisao petogodišnji ugovor s aktuelnim pobjednikom Lige Evrope

Sevilla je kasno sinoć potvrdila da je realizovala transfer španskog reprezentativca Oscara Rodrigueza iz Real Madrida. Prema medijskim tvrdnjama, za 22-godišnjeg ofanzivnog veznjaka platila je 13,5 miliona eura, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iako je talentovani fudbaler za “kraljevski klub“ odigrao tek jednu zvaničnu utakmicu, tokom dvogodišnje posudbe u Leganesu privukao je pažnju Seville. Nakon što je Leganes potvrdio da neće aktivirati njegovu otkupnu klauzulu klub iz Andaluzije je odlučio reagovati i dovesti Rodrigueza.

Zahvaljujući odličnim partijama u Leganesu pozvan je i u reprezentaciju Španije, a sada je potpisao petogodišnji ugovor s aktuelnim pobjednikom Lige Evrope.

Sevilla je prethodno dovela povratnika Ivana Rakitića iz Barcelone te odlučila otkupiti Susa i golmana Bona, koji su bili na posudbi iz Milana, odnosno Girone.

Rodriguez je tokom karijere igrao za Real Madrid “B“, dok je od odlaska na posudbu u Leganes za taj klub odigrao 64 takmičarske utakmice i postigao 13 golova. U dresu nacionalnog tima nastupio je dva puta.