Reprezentacija

liga nacija

Selektor Poljaka: Iskoristili smo fizičku nadmoć

07/09/2020

Nisam bio iznenađen što je selektor BiH napravio puno izmjena, i ja sam

Najvažnije je da smo pobijedili i uspjeli se vratiti nakon što smo gubili. Veoma sam zadovoljan zbog toga, rekao je Jerzy Brzeczek, selektor fudbalske reprezentacije Poljske koja je večeras u Zenici u drugom kolu grupe ”1” Lige ”A” UEFA Lige nacija pobijedila Bosnu i Hercegovinu sa 2:1, javlja Anadolu Agency (AA).

”Ovo nije često za poljsku reprezentaciju da gubimo i pobijedimo. Mislim da smo to uspjeli samo jednom, i to protiv Kazahstana. Drago mi je da su se naši igrači uspjeli vratiti poslije primljenog gola iz penala. Do tada smo imali previše horizontalnih pasova, pa i onih prema nazad. Poslije primljenog gola zaigrali smo agresivnije i organizovanije”, istakao je Brzeczek, naglasivši:

”Nisam bio iznenađen što je selektor BiH napravio puno izmjena, i ja sam. Igrači su iscrpljeni obzirom na panedemiju. Iskoristiti smo fizičku nadmoć. BiH je bila umornija, ali pri kraju imala je mnogo prilika i moglo je biti neriješeno. Fizički umor je presudio, jer mislim da je BiH dobro igrala, iako to rezultat ne govori.”

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.