liga nacija

Bajević: Moji igrači su krivi

20200907_2_44241802_57968126_Web (1)

Moji igrači su krivi. I ja preuzimam odgovornost, istakao je Dušan Bajević, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine koja je večeras u Zenici u drugom kolu grupe ”1” elitne Lige ”A” UEFA Lige nacija izgubila od Poljske 1:2

Potpuno zasluženo su nas dobili. Nema nikakvog opravdanja za ovaj poraz. Moji igrači su krivi. I ja preuzimam odgovornost. Možemo izvući dobre pouke iz ove utakmice, istakao je Dušan Bajević, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine koja je večeras u Zenici u drugom kolu grupe ”1” elitne Lige ”A” UEFA Lige nacija izgubila od Poljske 1:2, javlja Anadolu Agency (AA).

O brojnim izmjenama u sastavu u odnosu na utakmicu sa Italijom, rekao je:

”Takva je situacija. Morali smo odmoriti neke, neki su imali povrede. Radi se o igračima koji nisu imali dovoljno treninga i fizičku spremu za dvije utamice. Druga stvar htjeli smo dati šansu drugima.”

Bio je izuzetno nezadovoljan i rekao je da nije zadovoljan onim što je u globalu vidio u susretima prva dva kola UEFA Lige nacija.

”Nisam zadovoljan, niti možemo biti zadovoljni. Sa prvom utakmicom jesam, sa ovom večeras nisam. Neke odgovore imamo, neke nemamo uoči baraža za Evropsko prvenstvo. I dalje vjerujem u igrače, zaista vjerujem. Imamo mi još igrača koji nisu igrali u ovim utakmicama. Nismo podcijenili Ligu nacija ali smo bili primorani ostaviti do pet igrača, htio sam vidjeti kako se ponašaju i igraju neki drugi. Loše jeste i malo ružno, ali nam ovo može biti pouka za ponašanje i odnos u igri”, kazao je Bajević, dodavši:

”Nismo uspjeli postići ono što smo mogli i trebali. Imali smo rezultat i onda su se desile nelogične stvari ponašanja, pa smo napravili izmjenu ranije. Poslije Italije možda je previše sigurnosti kod nekih bilo. Trebali su drugačije da shvate ovu utakmicu. Iznenadila nas je Poljska odnosom u igri.”

BiH poslije dva kola u UEFA Ligi nacija ima bod, nakon što je u prvom susretu remizirala sa Italijom (1:1) u Firenci.

Naredni meč BiH će odigrati 8. oktobra kada će u Zenici u polufinalu baraža za EURO igrati protiv Sjeverne Irske.

Potom, u Ligi nacija 11. oktobra bit će domaćin Holandiji, a tri dana kasnije i gost Poljske.