Fudbal

Legendarni nogometaš

Shearer: Nije pošteno da se Liverpoolu dodijeli titula

16/03/2020

Ako sezona ne može biti završena, onda ne može biti pobjednika ni gubitnika

Nakon što je suvlasnica West Hama Karren Brady poručila da bi se ova sezona Premierlige trebala poništiti zbog koronavirusa, slično razmišlja i legendarni Alan Shearer.

To bi najviše pogodilo Liverpool, koji ima 25 bodova prednosti na vrhu Premierlige i kojeg samo dvije pobjede dijele od naslova nakon 30 godina.

“Ako sezona ne može biti završena, onda ne može biti pobjednika ni gubitnika”, kaže Shearer.

“To bi bilo oštro i grozno prema nekim klubovima, prvenstveno prema Liverpoolu, ali to je jedino rješenje. Ako se sezona ne završi, ne može se dodijeliti trofej prvaku Engleske i niko ne može ispasti iz lige.”

Shearer, najbolji strijelac Premierlige svih vremena, poručuje igračima Liverpoola da se strpe.

“Liverpoolu nedostaje šest bodova koje trenutno ne mogu osvojiti. Ne vidim kako je to pošteno prema bilo kome da im se da naslov prvaka. Zbog toga se prvenstvo treba proglasiti nevažećim. Druga priča bi bila da su oni već osigurali naslov, ali nisu. Na igračima Liverpoola je da ostanu profesionalci, da budu disciplinirani i čekaju vijesti što dalje.”

U Velikoj Britaniji je prvenstvo zaustavljeno do početka aprila. Britanci imaju 1391 slučaj zaraze koronavirusom, 35 osoba je izgubilo život.

Komentari

Autor: Index.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.