16 slučajeva u Banjaluci

Nema novih slučajeva zaraze korona virusom u RS-u, Banjalučani čekaju u redovima

banja luka – korona 6

U Bosni i Hercegovini korona virusom su zaražene 24 osobe, od čega je 16 slučajeva zabilježeno u Banjaluci

Banjalučani zbog novih mjera Štaba za vanredne situacije Grada Banjaluke radi spriječavanja širenja korona virusa od jutros u redovima čekaju ulazak u markete, pekare, banke, apoteke, kao i ispred Doma zdravlja u kojem je usposravljen novi režim rada, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako bi se spriječilo dalje širenje korona virusa, banjalučki Štab za vanredne situacije donio sinoč naredbu kojom na sedam dana obustavlja rad svih ugostiteljskih i trgovinskih objekata u gradu, osim trgovina prehrambenim proizvodima i robama široke potrošnje. Pored toga, zatvoreni su i svi objekti gdje se pružaju uslužne djelatnosti i zanatstvo, u kojima se ostvaruje neposredan bliski kontakt sa klijentima, osim taksi službe.

Ograničen je i broj ljudi koji mogu biti u zatvorenom prostoru, zbog čega svi moraju na ulazu regulisati broj osoba koji će moći istovremeno da uđu u zatvoren prostor. Ispred blagajni se mora organizovati razmak između kupaca od jedan metar, uz mjere dezinfekcije i povećane mjere higijene.

U Bosni i Hercegovini 24 osobe zaražene su korona virusom. Prema najnovijem izvještaju Ministarstva zadravlja i socijalne zaštite RS nisu zabilježeni novi slučajevi korona virusa, a pod zdravstvenim nadzorom 1.694 osobe.

U RS-u do sada je potvrđeno 20 slučajeva pozitivnih na novi virus korona i to 16 u Banjaluci, dva u Čelincu, te po jedan slučaj u Laktašima i Srpcu. U Federaciji BiH zaražene su četiri osobe, tri iz Zenice i jedna iz Orašja.