Fudbal

Videokonferencija

UEFA sutra donosi odluku o Evropskom prvenstvu, MOK o Olimpijskim igrama

16/03/2020

Krovna evropska nogometna kuća navodno razmatra da se takmičenje održi u novembru i decembru ove godine

Evropska nogometna federacija UEFA sutra će na videokonferenciji odrediti datum održavanja Evropskog prvenstva koje je trebalo biti održano ovog ljeta od 12. juna do 12. jula.

Evropsko prvenstvo je odgođeno zbog pandemije koronavirusa i vjerovatno će biti odgođeno za kraj godine ili za ljeto 2021, javlja Reuters.

UEFA također treba da donese odluku šta će biti sa nacionalnim prvenstvima koja su također prekinuta zbog sigurnosne situacije u svijetu.

Krovna evropska nogometna kuća navodno razmatra da se takmičenje održi u novembru i decembru ove godine.

Izvršni odbor Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) sutra će također obaviti videokonferenciju na kojoj će biti riječi o Olimpijskim igrama koja treba početi 24. jula u Tokiju.

Ovo takmičenje također je došlo pod znak pitanja zbog pandemije koronavirusa, brojna takmičenja koja donose olimpijske bodove su otkazana ili odgođena.

Ipak, premijer Japana Shinzo Abe i organizatori Olimpijade su uvjereni da će igre biti održane kako je planirano. Abe je naglasio da Olimpijade treba označiti pobjedu svijeta nad koronavirusom.

Izvršni odbor MOK-a sutra bi trebao iznaći rješenje na koji način će se sportisti kvalifikovati na olimpijadu, pogotovo kada su u pitanju sportovi u kojima su kvalifikaciona takmičenja otkazana.

Broj zaraženih koronavirusom u Japanu jučer je skočio na 1.484, s ukupno 29 smrtnih slučajeva.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.