Simeone: Real je bolja ekipa od nas, ali bolji su bili i Barcelona i Bayern

simeone

Trener Atletico Madrida Diego Simeone je u petak uoči finala Lige prvaka, u kojem njegova ekipa igra protiv Real Madrida, kazao da je Real bolji tim od njegove ekipe, dodajući da je Atletico mnogo puta pobjeđivao bolje od sebe, javlja Anadolu Agency (AA).

“Znam da mnogi pričaju o mojoj praznovjernosti, ali ti potcjenjuju naš trud. Bit će to izjednačena utakmica u kojoj će Real zbog individualne kvalitete imati vjerovatno loptu više u nogama”, kazao je Simeone.

Istakao je da je Atletico došao do finala tako što su svaki trening igrali kao da je zvanična utakmica.

“Kako smo došli ovdje? Svaki trening smo igrali istim žarom i trudom od prvog dana kako sam ovdje. Imamo deset različitih igrača u odnosu na finale prije dvije godine. To je najvrednija stvar ovog kluba. Najvažnije je insistirati na radu, jer samo će tako doći prilika. Igrati u finalu je sjajno, ali osvojiti naslov je nešto čudesno”, kazao je Simeone.

Na kraju je kazao da je nekoliko ekipa igralo bolje od njegovog tima u Ligi prvaka, ali, kako je rekao, ipak nisu došli do finala.

“Od Atletica ima boljih ekipa. To su Bayern, Barcelona, Real i još nekoliko njih. Ali mi smo sada u povlaštenom položaju koji jedino pobjedom možemo zadržati”, rekao je Simeone.

Finale Lige prvaka se igra u subotu u 20:45 sati na San Siru u Milanu.