Zašto je Vučić jučer osvanuo u moskovskoj bolnici?

vucic

Premijer Srbije Aleksandar Vučić povremeno ima probleme sa povišenim krvnim pritiskom, i to je, prema tvrdnjama srbijanskih medija, jedini razlog zbog kojeg je jučer posjetio ljekare u Moskvi.

Vučić je jučer nenajavljeno osvanuo u Moskvi. Kada je “Sputnjik”, novinska agencija ruske vlade, objelodanila tu informaciju, iz kabineta premijera saopštili su da je Vučić tamo “iz privatnih razloga i da su u planu određene ljekarske pretrage”. Baš kao i prije dvije godine, kada je zbog problema sa krvnim pritiskom boravio u ruskoj prijestonici.

Kako “Blic” saznaje, opšte zdravstveno stanje predsjednika srpske Vlade je dobro, mada saradnicima u polušali zna da kaže da namjerava još da se bavi politikom “ako zdravlje dozvoli”.

Visok pritisak je dugogodišnji problem koji zahvaljujući terapiji, ljekarima u Srbiji i rijetkim pretragama u Rusiji drži pod kontrolom. Ljudi iz njegovog okruženja kažu da je pritisak najviše išao do 200 sa 140.

– Premijer ima propisanu terapiju, a povremeno koristi i prirodne, biljne preparate. Od jednog prijatelja je dobio recept za napitak od nekih biljaka i efikasan je – kaže izvor “Blica”.

Vučić je od 2011. nekoliko puta završio u bolnici zbog iznenadnih zdravstvenih problema, uglavnom zbog visokog pritiska i malaksalosti. Barem su tako glasila zvanična objašnjenja.