Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Fudbalski trener

Siniša Mihajlović ponovo kreće u borbu s leukemijom

sinisa mihajlovic ss

Ekipu Bologne s klupe će u narednim mečevima voditi njegovi pomoćnici

Srbijanski fudbalski stručnjak i trener italijanske Bologne Siniša Mihajlović izjavio je danas da ponovno kreće u bitku s leukemijom, javlja Anadolu Agency (AA).

Mihajloviću je prvi put bolest dijagnosticirana u julu 2019. godine. Prošao je mukotrpnu terapiju i činilo se kako se riješio ove opake bolesti, ali danas je održao vanrednu konferenciju za novinare i otkrio da se bolest vratila i da mora ponovo na liječenje.

Ljekarski pregled je pokazao kako se ponovno javljaju znakovi bolesti te Mihajlović mora na hospitalizaciju.

“Preporučeno mi je da krenem na terapiju koja može sasjeći bolest u korijenu. Ova bolest je vrlo hrabra kada se želi ponovno suočiti s nekim poput mene. Tu sam, ako prva lekcija nije bila dovoljna, održat ću još jednu. Ovo je put života, sačinjen od uspona i padova, ima i rupa u koje možeš upasti, ali uvijek moraš pronaći snagu da se vratiš. Početkom sljedeće sedmice morat ću uzeti malo slobodnog vremena i bit ću primljen u Sant'Orsolu. Znam da sam u dobrim rukama. Za razliku od prije dvije i pol godine, smireniji sam. Znam što moram učiniti i situacija je drugačija, nadam se da će biti brzo gotovo”, kazao je 53-godišnji Mihajlović.

Ekipu Bologne s klupe će u narednim mečevima voditi njegovi pomoćnici.

“Siguran sam da me momci neće iznevjeriti, borit ću se s njima i siguran sam da će se oni boriti za mene. Također molim navijače Bologne da ih podrže i pomognu im. Uskoro se vraćam“, poručio je Mihajlović.