Kup BiH

Široki eliminisao Sarajevo: Pet golova, dva prekida i dva preokreta na Pecari

nk-sb-fk-sarajevo (1)

U četvrtfinale Kupa BiH danas su se plasirali Široki Brijeg, Željezničar, Zrinjski, Borac, Tuzla City, Olimpik, GOŠK i Rudar Kakanj

Fudbaleri aktuelnog prvaka BiH i prošlosezonski osvajači Kup BiH, zaustavljeni su u osmini finala najmasovnijeg nogometnog takmičenja u BiH. Sarajevo je poraženo na Pecari od Širokog Brijega u utakmici koja je dva puta prekidana.

U pobjedi domaćina viđena su i dva rezultatska preokreta.

Šioki Brijeg je poveo u 31. minuti golom Jovića, da bi gostima šet minuta kasnije sjajnim golom izjednačenje donio Šabanović.

U 59. minuti golom Hebibovića tim sa Koševa stiže do preokreta, nakon čega je uslijedio prvi prekid na meču, nakon što su domaći navijači bacili nekoliko baklji prema igračima gostiju dok su oni slavili pogodak.

Domaći u 75. minuti dolaze do izjednačenja. Za 2:2 pogađa Kovačić, nakon čega slijedi novi prekid. Sa tribine na kojoj su smješteni domaći navijači poletjeli su razni predmeti na travnjak, a jedan je pogodio Hebibovića.

Sudija Elvis Mujić potom je obje ekipe odveo u svlačionicu, a nakon skoro pola sata meč je nastavljen.

Samo što je susret nastavljen, viđen je najljepši trenutak utakmice i eurogol Ivana Enina za konačnih 3:2.

Do kraja meča došlo je umalo do fizičkog obračuna na terenu, u naguravanju su učestvovali skoro svi igrači na terenu, a na kraju je najdeblji kraj izvukao Franjić kojeg je Mujić poslao u svlačionicu.

U četvrtfinale Kupa BiH danas su se plasirali Široki Brijeg, Željezničar, Zrinjski, Borac, Tuzla City, Olimpik, GOŠK i Rudar Kakanj.

Utakmice četvrtfinala igraju se početkom marta 2020. godine. U četvrtfinalu se igra samo jedna utakmica, dok se u polufinalu i finalu igraju po dva meča.