premijer liga bih

Široki i Velež bez pobjednika

amar osim siroki

Završetak prvog dijela protekao je u inicijativi Širokobriježana, ali nisu uspjeli ugroziti gol Rođenih

Široki Brijeg i Velež podijelili su bodove večeras u hercegovačkom derbiju na Pecari. Bilo je 0:0 i nisu baš gledatelji mogli uživati u pretjerano kvalitetnoj fudbalskoj predstavi.

Utakmica je otvorena dalekometnim pokušajem Bože Vukoje sa više od 30 metara, ali je to Slaviša Bogdanović odbranio. Potom smo vidjeli dobar kontranapad Veleža, u kojem je u presudnom momentu zaustavljen Antonio Pavić.

Potom je prijetio Đorđe Pantelić, ali je to odbranio Tomislav Tomić bez većih problema. Šut je oprobao i Mehmed Ćosić, a završilo je isto – odbranom Tomića.

Završetak prvog dijela protekao je u inicijativi Širokobriježana, ali nisu uspjeli ugroziti gol Rođenih.

Slab fudbal gledali smo u nastavku susreta, pa smo prvo uzbuđenje dočekali tek u 65. minuti, kada je Kuprešak šutirao s 25 metara, ali neprecizno.

Nakratko na dvadesetak minuta prije kraja inicijativu preuzima Velež, ali kraj meča protekao je u velikom pritisku Širokog. Međutim, ostalo je 0:0.

Osim: Šteta što nije bilo golova

“Prvo poluvrijeme je bilo prilično zatvoreno taktički, a drugo je bilo malo drugačije. Široki nas je u drugom dijelu uspio pritisnuti i imali su neke dvije situacije. Kasnije smo mi diktirali tempo i imali smo najveću šansu na utakmici. Niko nije zaslužio da izgubi na kraju. Šteta što nije bilo golova za publiku, ali mislim da su opet nešto mogli vidjeti”, rekao je nakon utakmice trener Veleža Amar Osim.

O manjem verbalnom sukobu s trenerom Širokog Ivicom Barbarićem, Osim je rekao:

“Nije bilo sukoba. Imali smo kontru i govorio sam da igrači izbace loptu, a naš igrač dok je mene čuo… Nikakvih problema na kraju nije bilo, imamo dobar odnos. Malo su tenzije bile veće pet minuta do kraja, ali uvijek je ovdje zadovoljstvo igrati kada je u pitanju gostoprimstvo domaćina.”

Bubalo: Dominirali smo

“Tokom čitave utakmice smo dominirali i stvarali šanse, nismo zabili i žao nam je zbog navijača koji su se vratili. Mogu čestitati na kraju samo i Veležu na zasluženom bodu. Nadam se da ćemo u nastavku sezone igrati bolje i pobjeđivati”, rekao je stručnog štaba Širokog Stanko Bubalo i najavio meč s Tuzla Cityjem, kojem gostuju u narednom kolu.

“Tuzla City je dobra ekipa, svaka utakmica je za nas derbi jer smo ekipa u stvaranju. Momci igraju dobro, čeka nas jak tempo i probaćemo se što bolje spremiti.”