Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Široki ima start iz snova, na Pecari palo i Sarajevo

siroki brijeg pecara
FOTO: Pixsell

U 58. minuti je Chinedu pao u kaznenom prostoru, ali je Gigović procijenio da nije bilo elemenata za najstrožiju kaznu

Široki Brijeg je i u utakmici protiv Sarajeva u 8. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine nastavio niz fenomenalnih rezultata.

Ekipa s Pecare je na prilično lošem travnjaku savladala bordo tim sa minimalnih 1:0, a gostima je presudila greška golmana Muhameda Šahinovića.

Jedini gol na meču postigao je Stephen Chinedu, Široki se izdvojio na vrhu tabele. I dalje su jedina ekipa bez poraza ove sezone. Pet pobjeda i jedan remi.

tabela prem liga

Ogromnu priliku je Sarajevo imalo već nakon 20 sekundi igre. Pogriješili su u odbrani Širokog Brijega, Hasić je uzeo loptu Musi i ona je došla do usamljenog Avramovskog, kojeg sjajno zaustavlja golman Tomić.

Prijetio je ubrzo i Hasić, ali bezuspješno.

Prva prijetnja domaćina viđena je u 11. minuti. “Ispao” je Beganović i pobjegao mu je Kpan, a na kraju Šahinović brani šut Kuprešaka.

U 18. minuti nova velika šansa za Sarajevo. Duraković je izbio sam pred Tomića, koji je već bio savladan, ali lopta pogađa stativu.

Nevjerovatnoj sebičnosti napadača Širokog Chinedua svjedočili smo u 27. minuti. Imao je potpuno samog Mamića, ali odlučio je driblati i izgubio je loptu. Nevjerovatno…

Nedugo nakon toga Mamića je u izglednoj poziciji blokirao Aničić.

U 38. minuti je na ivici kaznenog prostora pao Chinedu i dosuđen je slobodnjak. Šutirao je Ćavar, a Šahinović sjajno brani taj udarac.

Na startu drugog dijela opet okvir gola spašava domaće. Kuprešak griješi, Oliveira izlazi sam ispred Tomića i šutira, a lopta pogađa stativu.

U 58. minuti je Chinedu pao u kaznenom prostoru, ali je Gigović procijenio da nije bilo elemenata za najstrožiju kaznu.

Greška Šahinovića

Do pogotka Široki Brijeg stiže u 73. minuti nakon katastrofalne greške golmana Šahinovića. Poklonio je loptu Chineduu, a on ga lobuje za 1:0 i erupciju oduševljenja na Pecari!

Nije Sarajevo u finišu uspjelo stvoriti nijednu stopostotnu priliku, a Bagarić je takvu jednu na drugoj strani propustio u 91. minuti. Šahinović ga je zaustavio u situaciji jedan na jedan.

Ostalo je 1:0, a Široki Brijeg se sa tri boda na vrhu tabele odvojio upravo od Sarajeva, ima tri boda više i utakmicu zaostatka.

Široki Brijeg – Sarajevo 1:0

Stadion: Pecara (Široki Brijeg). Sudija: Miloš Gigović (Bosanska Gradiška).

Široki Brijeg: T.A.Tomić, Pranjić, Musa, Šaravanja, Capan, Kpan (od 70. Bagarić), Mamić (od 60. Mikolčić), Čavar, Kuprešak (od 81. Šuto), T. Tomić (od 60. Lukić), Chinedu (od 81. Dadić).

Sarajevo: Šahinović, Duraković, Đuričković, Aničić, Beganović, Julardžija, Avramovski (od 62. Kyeremeh), Ziljkić (od 62. Čataković), Hasić (od 74. Anđušić), Mustafić, Oliveira (od 62. Penaranda).