penal lutrija

Škoti usred Beograda ostavili Srbiju bez Evropskog prvenstva

skotska srbija (1)

Rezultat regularnog toka utakmice između Srbije i Škotske na Marakani bio je 1:1. Promjene rezultat nije bilo ni nakon 120 minuta igre. Na penalima je bilo 4:5 za Škote, a onda je u posljednjoj seriji penal promašio Aleksandar Mitrović i Srbija se oprostila od EURO-a

Fudbalska reprezentacija Srbije oprostila se od Evropskog prvenstva nakon što je večeras u Beogradu poražena od selekcije Škotske, i to nakon slabijeg izvođenja penala, javlja Anadolu Agency (AA).

U utakmici doigravanja kvalifikacije za EURO 2020, koja je odigrana večeras na Marakani, u prvom poluvremenu nije bilo golova. Gosti iz Škotske dolaze u vodstvo u 52. minuti utakmice, i to golom Ryana Christieja.

Promjene rezultata nije bilo do samog kraja utakmice, no Luka Jović je poentirao u 90. minutu susreta. Rezultat regularnog toka utakmice bio je 1:1, susret nastavljen u produžecima. Promjene rezultata nije bilo ni nakon 120 minuta igre. Na penalima je bilo 4:5 za Škote, a onda je u posljednjoj seriji penal promašio Aleksandar Mitrović i Srbija se oprostila od EURO-a.

Drugi susret play-offa između Sjeverne Irske i Slovačke odigran je na Windsor Parku u Belfastu, gdje je regalurni tok utakmice također okončan rezultatom 1:1. Strijelac za goste bio je Juraj Kučka, a pogodak za domaćina bio je autogol Milana Sriniara. U produžecima je u 110. minuti za Slovake pogodio Michail Duris i kupio svom nacionalnom timu kartu za EURO.

U trećem susretu Mađarska je, na stadionu Puskas Arena u Budimpešti, slavila rezultatom 2:1 protiv Islanda. Islanđani su poveli u ovom susretu golom Sigurdssona u 11. minuti utakimce te vodili do samog kraja susreta, a onda primili dva gola u svega pet mintua. U 88. je pogodio Nego a u drugoj minuti sudijske nadoknade strijelac je bio Szoboszlai.

Sjeverna Makedonija je ranije danas savladala Gruziju u Tbilisiju, na Boris Paichadze Dinamo Areni, minimalnim rezultatom od 0:1, a strijelac za Makedonce bio je Pandev. Sjeverna Makedonija je tako ostvarila svoj prvi historijski plasman na Evropsko prvenstvo, koje je zbog pandemije koronavirusa odgođeno za 2021. godinu.