Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Slaven Bilić novi trener West Hama

slaven-bilic

Londonski premijerligaš West Ham je potpisao trogodišnji ugovor s hrvatskim stručnjakom Slavenom Bilićem, koji će zamijeniti dosadašnjeg trenera Sama Allardycea, javlja Anadolu Agency (AA).

Nekadašnji fudbalski as je kao igrač proveo 18 mjeseci na Upton Parku tokom kojih je odigrao 48 utakmica uz dva postignuta gola. Prethodno je vodio Hajduk Split, reprezentaciju Hrvatske i Besiktas, kojeg je napustio prošlog mjeseca nakon zauzimanja treće pozicije u turskoj Super ligi.

Suvlasnici kluba David Gold i David Sullivan i zamjenik predsjednika Karren Brady razgovarali su s Bilićem tokom vikenda. Hrvatski stručnjak je izrazio želju da se vrati u istočni London.

Vlasnici kluba su dugo tražili nasljednika Allardycea i nadali se dolasku Rafaela Beniteza, koji je ipak otišao u Real iz Madrida. Kao potencijalni menadžeri su spominjani i David Moyes i Carlo Ancelotti.

West Ham je prošlu sezonu Premiershipa završio na 12. mjestu s 47 bodova, bez ikakve šanse da izbori plasman u neko od evropskih takmičenja.