bh telecom premijer liga

Slišković: Dok i matematički ima izgleda, nadat ćemo se odbrani titule

baka arslan (1)

Čestitam kolegi za dobru sezonu i pobjedu u ovom meču – kazao je trener Čelika Cihat Arslan

Zrinjski je na Bilinom polju porazio zenički Čelik s 1:0 te, s obzirom na poraz lidera Sarajeva, nakon 31. kola BHT Premijer lige BiH smanjio zaostatak na tri boda i ostao još u igri za odbranu naslova. Čelik je, pak, uprkos porazu ostao na šestom mjestu.

– Bodovno ostajemo u trci, mada su još dva kola do kraja u kojima Sarajevo ima lakši raspored… Dok postoji matematički izgledi za odbranu naslova, mi ćemo se nadati. Nada zadnja umire – kazao je trener Zrinjskog Blaž Slišković, koji je dodao kako su šanse veoma male, ali da će, „uz nemoguću sreću“, pokušati da odbrane titulu.

– Drugo smo poluvrijeme odigrali kvalitetno, mada smo u prvom imali veće šanse za postizanje gola. Čelik je imao svojih trenutaka, znali su nas kvalitetno ugroziti i mislim da je odbrana bila na zadatku – kazao je Slišković te zahvalio Čeliku na korektnom susretu u kojem, kako je kazao, nije bilo težeg prekršaja.

– Čestitam kolegi za dobru sezonu i pobjedu u ovom meču – kazao je trener Čelika Cihat Arslan, koji se požalio kako nije imao adekvatne zamjene, jer ima slab izbor na klupi.

-Igrača kojeg sam uveo u igru, htio sam ga odmah izvaditi, ali iz poštovanja prema njemu nisam to uradio. Ova je utakmica dobrodošla za naš klub, jer je pokazala na koje se igrače ne može računati naredne sezone. Da nije bilo 0:1, da smo gubili s 0:2, uveo bih u igri i mladog Azura Mahmića. Jer, naš je cilj da spremimo što više igrača za narednu sezonu – kazao je Arslan.

On je dodao da će, mada je najavio da će otići nakon što izgubi šanse za izlazak u Evropu, ostati do kraja.

– Želim pomoći Čeliku da u prijelaznom roku dovedu dobre igrače, koji će klubu i Gradu osigurati izlazak u Evropu te da ne naprave greške koje su pravili tokom ove sezone – najavio je Arslan.