Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Slišković: Nije ovo vaterpolo, naredba je stigla iz Sarajeva

baka

Zrinjski je zadržao lidersku poziciju nakon remija (1:1) s Borcem u Banjoj Luci.

Aktuelni prvak BiH iz Mostara ima isti broj bodova kao i Željezničar, koji je na svom stadionu savladao ekipu Čelika s 3:1, ali i nešto bolju gol razliku.

Premda je svima na Gradskom stadionu bilo jasno da se utakmica ne bi smjela odigrati, jer teren je više ličio na oranicu, nego na igralište, sudija Vladimir Bjelica ipak je dao dozvolu da se meč mora odigrati.

S obzirom na to da se na već katastrofalnom terenu igralo u prvom dijelu, taj teren je bio još gori (ako je to ikako moguće) u drugom poluvremenu, a na pojedinim dijelovima istog gotovo da se nije moglo ni trčati.

Nakon utakmice, u svom stilu, bez dlake na jeziku, trener Zrinjskog Blaž Slišković oštro je napao čelnike NFSBiH koji su donijeli odluku da se utakmica odigra.

”Ne bih komentarisao utakmicu. Na ovome se ne može prikazati nikakva kvaliteta. Nisam ja vaterpolo trener pa da igram ovdje. Nemam dlake na jeziku. Sudija je prije utakmice bio za to da se ne igra, ali naredba je došla iz Sarajeva da se mora igrati. To je odlučilo. Ne krivim sudiju, on je napravio ono što su mu naredili, ali ovo su bili neregularni uslovi. Jesmo li vidjeli šta lijepo? Nismo. Je li ova publika vidjela išta lijepoga? Nije. Radimo da ljudi pogledaju lijep nogomet, a onda im damo ovo. Moglo se odgoditi za 24 sata i bilo bi puno bolje”, rekao je Slišković nakon meča.