Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Slišković se nada pobjedi u Bijeljini i pobjedi Sarajeva na derbiju

Sliskovic

Na četiri gostovanja u Ligi za prvaka fudbaleri Zrinjskog nisu ostvarili niti jednu pobjedu. Tri puta su remizirali, uz poraz od Željezničara na Grbavici, i to je razlog što u završnici prvenstva danas sami ne kroje svoju sudbinu. U devetom kolu Lige za prvaka Zrinjski će gostovati Radniku u Bijeljini, a tom prilikom će, naravno, osluškivati i rezultat derbija Sarajevo – Željezničar u Sarajevu.

– Nadam se da ćemo na posljednjem gostovanju u sezoni ostvariti pobjedu. Otkako sam preuzeo ekipu dosad nismo ostvarili nijednu gostujuću pobjedu, i ukoliko se dogodi da ne budemo prvaci i to će biti jedan od razloga. Vjerujem da rasplet događaja u finalu Kupa i osvajanje Širokog, donekle može umanjiti ambicije Radnika kada je u pitanju četvrto mjesto. Imamo sigurno veći motiv, tako da vjerujem da ćemo u Bijeljini odigrati kvalitetnu i otvorenu utakmicu. Pobjeda nam samo igra i tome ćemo težiti. Jednim uhom ćemo osluškivati rezultat s Koševa, kazao je Blaž Slišković uoči polaska u Bijeljinu.

Osvrnuo se i na derbi između Sarajeva i Željezničara u kojem vjeruje kako bordo momčad može do tri boda.

– Sarajevo me ugodno iznenadilo prije sedam dana u Mostaru, pa i u utakmici sa Širokim gdje su pokazali da su kvalitetniji tim. Da li će imati snage da nastavi u takvom kontinuitetu u derbiju protiv Željezničara vidjet ćemo, ali derbi je za njih uvijek važan. Vjerujem da će Sarajevo dati maksimum kako bi odigralo što kvalitetnije i pokušati pobijediti, a što bi nama s eventualnom pobjedom u Bijeljini otvorilo vrata ka odbrani naslova prvaka, poručio je trener Zrinjskog.

U Bijeljini zbog tri žuta kartona neće nastupiti Miloš Filipović, a svi ostali igrači su spremni za utakmicu.