Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sloboda u subotu igra protiv danskog Nordsjaellanda

FK Sloboda

Nogometaši tuzlanske Slobode na pripremama u Antalyiji sutra će odigrati drugu kontrolnu utakmicu. Protivnik je ekipa Nordsjaelland iz Faruma, član Superlige Danske.

Sloboda je do sada odigrala tri utakmice. Pobijedila je Podrinje iz Janje (1:0), dok je poražena u susretima sa Zvijezdom iz Gradačca (0:2) i Tobolom iz Kazahstana (1:2).

Danci su snažna i neugodna ekipa sastavljena uglavnom od stranaca sa tri kontinenta, što će biti novo iskušenje za lidera Premijer lige BiH.

– S obzirom na to da smo krenuli s uigravanjem osnovne ekipe, protiv Danaca će najvjerovatnije početi ista postava kao i protiv Tobola. Jedino je neizvjestan nastup Amera Ordagića koji je ozlijeđen – kazao je za Fenu Amir Spahić, pomoćni trener Slobode.

Nakon poraza od Tobola (2:1), trener Husref Musemić je rekao kako je bio zadovoljan igrom u prvom poluvremenu protiv Kazahstanaca. Ipak, osjetilo se kod zamjena da nedostaju Nenad Kiso i Jasmin Moranjkić.

– Odlazak Kise i Moranjkića donekle nam je poremetio planove. Morat ćemo pronaći adekvatne zamjene, što znači da za nas prelazni rok nije završen – izjavio je Husref Musemić.

Ni za drugu kontrolnu utakmicu u Antalyji nije dovoljno spreman Amer Ordagić, koji na treninzima radi odvojeno od ostale ekipe.

Najvjerovatnije će utakmicu početi ista postava kao i protiv Tobola: Pirić, Efendić, Mehmedović, Kostić, Ivetić, Sarić, Stjepanović, Zeba, Haurdić, Veselinović, Ahmetović.

Utakmica Sloboda – Nordsjaelland igra se u subotu od 14 sati.