Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

poraz u finalu lige evrope

Solskjaer: Sezona nije bila uspješna za Manchester United

man

Fudbaleri Villarreala sinoć su u finalu Lige Evrope igranom na stadionu Mijeski u Gdanjsku savladali Manchester United poslije boljeg izvođenja penala rezultatom 12:11

Menadžer Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer priznao je da ova sezona nije bila uspješna za “crvene đavole”, nakon poraza od Villareala u finalu Lige Evrope, prenosi Anadolu Agency (AA).

Fudbaleri Villarreala sinoć su u finalu Lige Evrope igranom na stadionu Mijeski u Gdanjsku savladali Manchester United poslije boljeg izvođenja penala rezultatom 12:11. Nakon 90 minuta, a potom i produžetaka rezultat je glasio 1:1.

Klub iz Manchestera završio je drugi na tabeli u Premier ligi i nisu osvojili domaće prvenstvo od 2017. godine.

“Jednostavno moramo biti bolji. Ove sezone smo prošli jako dobro. Početak je bio težak. Nismo imali predsezonu i izgubili smo tri od prvih šest utakmica. Gurali smo u ligi i došli smo do finala. Ali trebate pobijediti u finalu da bi sezona bila dobra”, rekao je Norvežanin.

Solskjaer vjeruje da njegovi igrači imaju pravi karakter koji će pozitivno odgovoriti na jučerašnji poraz Gdanjsku.

“Imamo jaku, takmičarsku ekipu. Duh u ekipi je pozitivan”, poručio je menadžer Manchester Uniteda za BT Sport.

Dodao je da je potrebna želja za povratak iduće sezone i da je jedini način

Poraz od Villarreala znači da United još uvijek nije osvojio trofej pod vodstvom Solskjaera, koji je prvi put preuzeo klub sa “Old Trafforda” kao prijelazni menadžer u decembru 2018. Norvežanin je sjajno odradio posao i dobio stalni ugovor u martu iduće godine.