BiH

RS

Počela vakcinacija prosvjetnih radnika: “Bitno je da svi vakcinišu”

27/05/2021
Foto: RTRS

Jako nam je bitno da se svi građani vakcinišu, kako bi se zaštitili i kako bi ovu epidemiju zaustavili i izašli iz nje, izjavio je direktor Instituta za javno zdravstvo

U Osnovnoj školi “Vojislav Ilić” u Krupi na Vrbasu, kod Banje Luke, danas je u okviru treće faze imunizacije počela vakcinacija protiv koronavirusa prosvjetnih radnika u bosanskohercegovačkom entitetu Republika Srpska (RS), javlja Anadolu Agency (AA).

Treća faza obuhvata građane koji su posebno izloženi riziku koji obavljaju javno značajne funkcije, a u pitanju su prosvjetni radnici, socijalni radnici, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS, pripadnici Civilne zaštite, zaposleni u Republičke uprave za inspekcijske poslove i drugi.

“Jako nam je bitno da se svi građani vakcinišu, kako bi se zaštitili i kako bi ovu epidemiju zaustavili i izašli iz nje”, izjavio je direktor Instituta za javno zdravstvo Branislav Zeljković.

On je istakao da je jako bitna vakcinacija prosvjetnih radnika kako bi se pripremili za novu školsku godinu.

Rajka Čajić, direktorica Osnovne škole “Vojislav Ilić”, izjavila je da zadovoljna početkom vakcinacije prosvjetnih radnika. Naglasila je da će se danas vakcinisati 61 odsto zaposlenih u ovoj školi.

U RS-u je do sada više od 88.000 građana vakcinisano jednom dozom, a više 32.000 osoba sa dvije doze.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.