Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

stižu gosti iz podgorice

Bokseri Željezničara spremni za početak Regionalne lige

bk zeljeznicar boks

U Regionalnoj ligi u olimpijskom boksu takmičit će se osam klubova iz šest zemalja – po dva kluba iz Bosne i Hercegovine i Srbije, te po jedan klub iz Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Sjeverne Makedonije. Iz BiH su to bokserski klubovi “Željezničar“ Sarajevo i “Radnik“ Bijeljina

Prvo kolo Regionalne lige u boksu počinje 28. maja, kada će Bokserski klub “Željezničar“ u sarajevskoj Skenderiji ugostiti boksere iz “Podgorice“.

Predsjednik Bokserskog saveza BiH Enes Peštek je u razgovoru za Fenu kazao da nakon polugodišnjih priprema, razgovora, sastanaka u regiji, na relaciji Beograd-Zagreb-Sarajevo, počinje Regionalna liga u olimpijskom boksu.

Po njegovim riječima, Bokserski savez BiH, kao podrška klubovima iz BiH, “Željezničaru“ iz Sarajevu i “Radniku“ iz Bijeljine, učinio je što je mogao.

– Oba kluba će nastupiti u punom sastavu sa pojačanjima koja su doveli sa prostora regije, odnosno Evrope, jer se dosta naših boksera diljem Evrope takmiči i nastupa – naveo je Peštek.

Podsjetio je da će bokseri “Željezničara“ u prvom kolu odmjeriti snagu sa bokserima iz BK “Podgorica“, te dodao da očekuje pobjedu.

Selektor Bokserske reprezentacije BiH Almedin Fetahović je kazao da očekuju izuzetno dobar meč, jer u najavljenim sastavima su izuzetno kvalitetni bokseri.

Po njegovim riječima, za večeras je predviđeno vaganje, gdje će se konačno znati ko s kim boksuje.

– Mi imamo izuzetno kvalitetne boksere, a očekujemo da će i oni dovesti najkvalitetnije – naveo je Fetahović.

Napomenuo je da se bokseri “Željezničara“ već duži period pripremaju i konstantno su u treningu, a nastupit će Adem Fetahović, Džemal Bošnjak, Edin Avdić, Sanel Hasanović, Ahmed Đananović…

– Mislim da će biti stvarno kvalitetno, jer u našoj ekipi su najbolji bokseri BiH – istaknuo je Fetahović.

Govoreći o značaju pokretanja Regionale lige u boksu, posebno je naveo uvježbavanje boksera iz regiona za velika međunarodna takmičenja.

– Jer nemamo prilike konstantno da boksujemo između sebe – mi, Makedonci, Crnogorci, Slovenci, Srbija, Hrvatska, a ovom ligom ćemo dobiti mogućnost da konstantno imamo mečeve i tako da vježbamo naše momke za međunarodnu scenu, što je i cilj – istaknuo je Fetahović.

Bokser Džemal Bošnjak, koji niz godina boksuje za reprezentaciju BiH, istaknuo je značaj Regionalne liga, te kazao da mu je drago da boksuje za BK “Željezničar“, koji je poznat još od ranije.

– Drago mi je da imam priliku da boksam za taj klub. Očekujem da damo sve od sebe. Ja sam spreman i željan da dam sve od sebe. Šta će biti, to se u boksu ne zna i ne može se unaprijed reći, ali dat ću sve od sebe da pobijedim i da napravimo što bolje rezultate u Regionalnoj ligi – naveo je Bošnjak.

Bokser Edin Avdić, višestruki prvak Austrije, u Regionalnoj ligi će nastupiti za BK “Željezničar“.

– Okupili su najbolje boksere. Došao sam kao pojačanje za BK “Željezničar“. Ja sam jako spreman, trenirao sam i jedva čekam da uđem u ring – kazao je Avdić.

Istaknuo je da je za svakog boksera jako bitno da ima redovno takmičenja i da je uvijek u treningu.

– Očekujem kvalitetne mečeve. Očekujem od svog protivnika da će biti spreman kao što ću i ja biti – zaključio je Avdić.

U Regionalnoj ligi u olimpijskom boksu takmičit će se osam klubova iz šest zemalja – po dva kluba iz Bosne i Hercegovine i Srbije, te po jedan klub iz Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Sjeverne Makedonije. Iz BiH su to bokserski klubovi “Željezničar“ Sarajevo i “Radnik“ Bijeljina.