Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Spahić: Poštujemo Podrinje, ali idemo na pobjedu

fena_amir_spahic_sloboda

Nogometaši Slobode otputovali su u Janju gdje se danas u okviru šesnaestine finala Kupa BiH sastaju sa prvoligašem RS, ekipom Podrinja.

Sloboda za današnju utakmicu ne može računati na Nemanju Stjepanovića, Ivana Kostića i Samira Merzića koji imaju po tri žuta kartona.

– Poštujemo ekipu Podrinja, ali idemo na pobjedu kako bismo rezultatom doprinijeli smanjenju tenzija koje vladaju zbog trenutnog stanja u klubu. Naša igra protiv Metalleghea daje nam za pravo da se nadamo prolazu u naredni krug takmičenja – izjavio je za Fenu Amir Spahić, jedan od trojice trenera koji trenutno vode tim s Tušnja.

Spahić je najavio da će, osim trojice „požutjelih“ igrača, protiv Podrinja igrati uglavnom ekipa koja je nastupila u Travniku protiv Jajčana.

– Imamo dovoljno igrača na raspolaganju, bitno je da se u Janji posvetimo igri i protivniku, a da ne razmišljamo o stanju u klubu – napominje Spahić.

Očekuje se da će umjesto Ivana Kostića u postavi biti Aldin Džafić, dok će u veznom redu umjesto Nemanje Stjepanovića susret početi Vladimir Grahovac.

Utakmica Podrinje – Sloboda igra se od 16 sati.