Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hrvatska

Sportaši i navijači prikupljaju sredstva za obnovu neonatologije u Petrovoj bolnici

navijaci

Uređaji su tokom potresa i preseljenja dijelom uništeni, dijelom oštećeni, zbog čega je potrebno nabaviti novu opremu za nedonoščad i popraviti postojeće aparate

Predstavnici Kluba roditelja nedonoščadi “Palčić gore” i Udruge “Dinamo to smo mi” predstavili su akciju povezivanja hrvatskih sportaša u cilju nabavke opreme za odjel neonatalogije, prerano rođenih beba, Petrove bolnice u sklopu “Vratimo Palčiće u Petrovu”, javlja Anadolu Agency (AA).

Cilj akcije prikupljanja financijskih sredstava je povratak nedonoščadi u Petrovu bolnicu, odakle su inkubatori s „palčićima” i ostali vrijedni uređaji nakon potresa, 22. marta, preseljeni u Kliničku bolnicu Dubrava. Uređaji su tokom potresa i preseljenja dijelom uništeni, dijelom oštećeni, zbog čega je potrebno nabaviti novu opremu za nedonoščad i popraviti postojeće aparate.

Iznos potreban za povratak „palčića” u Petrovu bolnicu je oko četiri miliona kuna (540.000 eura), a Klub roditelja nedonoščadi “Palčić gore” prikupio je oko četvrtinu cjelokupnoga iznosa.

Juraj Čošić, predsjednik Udruge “Dinamo to smo mi”, kazao je kako se ova udruga koja okuplja navijače Dinama odlučila pridružiti akciji u okviru koje bi se prikupili vrijedni predmeti od sportaša, organizirala tombola i na taj način prikupila dodatna sredstva od svih koji su zainteresirani za posjedovanje nekog od ponuđenih predmeta.

Sav prikupljeni novac ići će na račun udruge „Palčić gore” u okviru ove akcije koja je nazvana “Vratimo Palčiće u Petrovu”.

Željka Vučko, predsjednica Kluba roditelja nedonoščadi “Palčić gore”, zahvalila je navijačima Dinama koji su se priključili akciji iznošenja nedonoščadi i opreme iz Petrove bolnice na sam dan potresa, 22. marta.

Vučko je kazala kako je odjel neonatologije ostao bez 40 posto uređaja i bez prostora te kako će se uz pomoć donatora i sponzora prikupiti potrebna sredstva kako bi se odjel obnovio.

Od sportaša su već prikupljeni različiti vrijedni rekviziti: rukavice, dresovi, startni brojevi isl. kako bi se organizirala tombola koja će se održati putem službene stranice Udruge “Dinamo to smo mi”, a uplaćeni iznos kupona za tombolu bit će prebačen na račun za palčiće.

Izvlačenje će biti organizirano kada popuste restrikcije vezane uz koronavirus, najavio je Čošić, a moguće je da će se održati i humanitarni koncert.

U akciju se već uključila cijela hrvatska rukometna i nogometna reprezentacija, a sada će se u akciju uključivati i nogometni reprezentativci pojedinačno, uključeni su već i neki teniseri, igrači Dinama i drugi sportaši i sportašice koji će snimati videa i pozivati javnost na uključenje u ovu humanitarnu akciju.