Fudbal

ništa posebno

Šta piše u “kovid – protokolu” NSBiH za odigravanje premijerligaških utakmica

20/07/2020

Ukoliko ekipa ipak dolazi dan ranije, potrebno je sa osobljem odabranog hotela ranije utvrditi sve higijenske propisane mjere u cilju zaštite zdravlja igrača i ostalih zaposlenika

Zbog sprječavanja širenja koronavirusa timovi će morati biti na maksimalnom oprezu pa su u tom cilju donesena neka nova pravila kojih će se timovi morati pridržavati kada budu dolazili na utakmice Premijer lige BiH.

Pravilnik je sljedeći:

– Kod putovanja i dolaska ekipa na stadion, potrebno je primjenjivati opšte higijenske mjere (nošenje masko za lice, dezinfekcija, itd). Kod rasporeda sjedenja u autobusu svaka osoba sjedi sama (1 osoba na 2 sjedišta).

– Ukoliko je moguće, ekipe i ostala službena lica dolaze na stadion direktno, najkasnije 90 minuta prije početka utakmice.

– Potrebno je izbjegavati dolazak dan ranije.

– Ukoliko ekipa ipak dolazi dan ranije, potrebno je sa osobljem odabranog hotela ranije utvrditi sve higijenske propisane mjere u cilju zaštite zdravlja igrača i ostalih zaposlenika.

– Sektor za sport će na preporuku kluba u svakom mjestu odigravanja utakmica prethodno odrediti samo jedan hotel koji je moguć za smještaj ekipa, te sa istim dogovoriti primjenu obavezujućih higijenskih i ostalih preventivnih aktivnost (svi igrači u jednokrevetnim sobama, odvojene sale za ručavanje, pridržavanje ostalih preporuka).

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.