Standard pred 25.000 domaćih navijača čeka vruće veče u Sarajevu

Zeljeznicar manijaci

 Belgijski mediji pišu kako Standard iz Liježa 6. augusta čeka teška revanš utakmica trećeg pretkola Evropske lige na Olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović Hase – Koševo“ protiv Željezničara koja se igra u četvrtak, javlja Anadolu Agency (AA).

Bez Scholza i Arslanagića

Poznati portal “Lavenir” piše kako će u uzvratnoj utakmici u Sarajevu Standard biti desetkovan protiv nezgodne ekipe Željezničara koja, kako navode, „igra odlično na domaćem stadionu“.

“Standard neće moći računati na Scholza i Arslanagića za utakmicu protiv Željezničara. Muslinovi igrači su u prvoj utakmici vodili 2:0 na poluvremenu prije nego što su Bosanci postigli pogodak za 2:1”, piše ovaj portal dodajući kako će trener Belgijanaca morati riješiti probleme u odbrani ako želi plasman u naredni krug takmičenja na evropskoj sceni.

Belgijski “De Morgen” podsjeća kako je Standard u prvoj utakmici teško došao do pobjede na svome terenu te da ni u revanšu neće biti nimalo lako.

“Standard ima tijesnu pobjedu u Evropi protiv manje poznatog protivnika Željezničara. Trener Muslin ne može računati na nekoliko povrijeđenih fudbalera”, napisao je ovaj list.

Domaće će bodriti 25.000 navijača

Portal “Nieuwsblad” navodi kako će ekipa Željezničara protiv Standarda u Sarajevu imati podršku preko 25.000 navijača. Dodaje se kako će Standard igrati bez nekoliko povrijeđenih fudbalera.

“Takav će izgledati Standard u utakmici protiv Željezničara uz krhku prednost od 2:1 iz prvog meča. Ipak, neuspjeh ne dolazi u obzir. Poraz od jednog ili dva gola razlike bi značio da je evropska avantura završena prije nego je i počela. U Sarajevu Standard doslovno čeka vruće veče, domaći tim će bodriti preko 25.000 navijača na stadionu”, piše spoementi portal.

Belgijski “RTL” također navodi da Standard u Sarajevu čeka vrlo teška i neizvjesna utakmica.

“U četvrtak Standard nastavlja svoju evropsku avanturu. Sa 2:1 iz prve utakmice u revanšu igraju protiv Željezničara. Utakmica protiv Bosanaca će biti baš za moždani udar”, navodi belgijski portal.

Standard je u prvoj utakmici u Liegeu pobijedio Željezničar u okviru prve utakmice 3. pretkola Evropske lige sa 2:1.