Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

hnl

Stoper koji je odigrao 140 utakmica u Bundesligi potpisao za Lokomotivu

Kyriakos Papadopoulos

Podsjećamo, dres Lokomotive proteklog ljeta obukao u je i defanzivac sarajevskog Željezničara Kemal Osmanković

Zagrebačka Lokomotiva je objavila dovođenje grčkog stopera Kyriakosa Papadopoulosa (28).

Riječ je o bivšem igraču Olympiakosa, Schalkea, Bayera, RB Leipziga i HSV-a te nogometašu koji je za Grčku odigrao 29 utakmica i zabio četiri gola.

Kyriakos je, bez ikakve sumnje, jedan od najzvučnijih transfera u HNL istoriji budući da je u Bundesligi odigrao 140 utakmica. Odigrao je i 20 utakmica u Ligi prvaka, te 17 mečeva u Evopa ligi.

“Ovo mi je prvi put da sam Zagrebu, nisam još imao prilike upoznati grad. Znam za mnoge hrvatske klubove i poznajem hrvatsku ligu. Hrvatski nogometaši su cijenjeni i poznati u cijelom svijetu, svi su oni iznikli u HNL-u.”

Ugovor s HSV-om istekao mu je ovoga ljeta, a u karijeri je imao nekoliko teških ozljeda koje su mu zakočile razvoj budući da ga se prije deset godina smatralo jednim od najvećih evropskih talenata na poziciji stopera.

U oktobru 2012. prema Transfermarktu je vrijedio 18 miliona eura, a danas je njegova cijena 600.000 eura. U Lokomotivu stiže kao slobodan igrač. Podsjećamo, dres Lokomotive proteklog ljeta obukao u je i defanzivac sarajevskog Željezničara Kemal Osmanković.