Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kvalifikacije za ligu evrope

Strateg Zrinjskog uoči revanša: Malmo neće jurišati, mi moramo biti hrabriji

vukas

Svi znamo šta nogomet može donijeti i koliko je mala granica između odlaska gore i padanja na dno i našu nadu nam ne može niko oduzeti

Nogometaši Zrinjskog u četvrtak, 15. avgusta, u Širokom Brijegu dočekuju ekipu Malmoa u trećem kvalifikacijskom kolu Evropske lige, nakon što su prije šest dana u Švedskoj od istog protivnika izgubili 3:0.

– Rezultat prve utakmice je otežavajuća okolnost za nas, a ta utakmica za Malmo bila je njihova daleko najbolja utakmica u zadnjem periodu i sve su dali u nju, a u prilog im je također išla i odgoda prvenstvene utakmice prije okršaja s nama – kazao je trener HŠK-a Zrinjski Hari Vukas.

Kazao je kako Zrinjski u toj utakmici nije postigao ono što je dogovarao i priželjkivao.

– Nismo bili dobri, a pogotovo u onom segmentu prema naprijed. Da smo bili pravi i onakvi kakvi mi znamo i možemo biti, vjerovatno bi napravili puno više problema Malmou nego što je to bio slučaj s Utrechtom i zato ostaje jedan veliki žal zbog toga i žal što nismo postigli bar jedan pogodak, a imali smo svoje šanse – istaknuo je Vukas.

Vukas je također kazao kako ih sutra na Pecari očekuje teška i neizvjesna utakmica.

– Svi znamo šta nogomet može donijeti i koliko je mala granica između odlaska gore i padanja na dno i našu nadu nam ne može niko oduzeti. Argument za tu nadu koju imamo je naša priprema za ovu utakmicu. Nismo igrali prvenstvenu utakmicu i relativno smo se odmorili, imali mirnu pripremu, napravili neke ideje i možemo reći da smo spremni – kazao je Vukas.

Dodao je također kako je Malmo imao tešku gostujuću utakmicu u nedjelju i mišljenja je da neće biti previše napadački orijentisani, ali da Zrinjski mora biti hrabriji i odlučniji.

– Malmo ima određenu kvalitetu, imali su tešku gostujuću utakmicu na umjetnoj travi u nedjelju i mislim da neće juriti prema naprijed, ali će vjerovatno željeti postići jedan gol, tako da moramo biti hrabriji i odlučniji te u određenim segmentima igre preuzeti i rizik – naveo je trener Zrinjskog.

Što se ozljeda tiče, trener je kazao kako će izvan stroja biti Dario Rugašević koji se ozlijedio na prvoj utakmici protiv Malmoa.

Sutrašnju utakmicu najavio je i Staniša Mandić, koji je kazao kako vjeruje u svoj klub iako su ih neki, po njegovim riječima, već otpisali.

– Sigurno nas očekuje teška utakmica, ali vjerujem u ovaj tim i vjerujem da možemo ostvariti pozitivan rezultat, iako su nas neki već otpisali, ali u nogometu ništa nije nemoguće. Na nama je da damo sve od sebe i pokušamo ostvariti što bolji rezultat i tako obradujemo navijače, ali i sve nas – kazao je Mandić.

Utakmica Zrinjski – Malmo igra se u četvrtak od 19 sati na stadionu Pecara u Širokom Brijegu.