Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

BANJA LUKA

Šešić: SDS vjeruje da je požar u “Energoinvestu” podmetnut

energoinvest – pozar

On je najavio da će SDS postaviti niz poslaničkih pitanja nadležnim ministarstvima u Vladi RS koja se odnose na to koji je uzrok požara i šta je tačno izgorjelo u ovom preduzeću

Srpska demokratska stranka (SDS) i dalje vjeruje da je požar u preduzeću “Energoinvest RAOP” u Istočnom Sarajevu podmetnut.

“Naše sumnje ostaju da je podmetnut požar u ovom preduzeću. Požar je najbolje pokazao katastrofalne razmjere krađe i uništavanja RAOP-a”, rekao je na današnjoj konferenciji za medije u Banjoj Luci poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini RS Davor Šešić.

On je najavio da će SDS postaviti niz poslaničkih pitanja nadležnim ministarstvima u Vladi RS koja se odnose na to koji je uzrok požara i šta je tačno izgorjelo u ovom preduzeću, te kolika su dugovanja ovog preduzeća za doprinose radnicima i Poreskoj upravi RS.

Policijska uprava Istočno Sarajevo danas je na konefernciji za medije obznanila da je uzrok požara u “Energoinvestu” ljudski faktor i da je postupajući tužilac ovaj događaj okvalifikovao kao krivično djelo paljevina.