Igrač Atletica

Suarez o odlasku iz Barcelone: Jednu stvar ni danas ne razumijem

Zaslužio sam više poštovanja i gadilo mi se takvo ponašanje kluba, rekao je Suarez

Luis Suarez prošlog ljeta otpisan je iz Barcelone, a ove sezone igra sjajno u madridskom Atleticu, vodećoj ekipi španske lige.

Suareza je u Atletico pustio Barcelonin trener Ronald Koeman nedugo nakon što je preuzeo dužnost na Camp Nouu. Urugvajski napadač, koji je nedavno proslavio 34. rođendan, u intervjuu za France Football rekao je da ne razumije zašto je Barcelona odlučila riješiti ga se.

“Jedna stvar me jako pogodila – rekli su mi da sam prestar i da ne mogu igrati na najvećem nivou. Nisu više računali na mene, a zaslužio sam respekt. Ne razumijem njihovu odluku. Shvatio bih da me tjeraju nakon što tri-četiri sezone nisam ništa pokazao, ali ja sam postizao više od 20 golova po sezoni. Samo je Lionel Messi bio statistički bolji od mene. Zaslužio sam više poštovanja i gadilo mi se takvo ponašanje kluba”, rekao je Suarez.

“Najteže mi je bilo otići zbog porodice. Šest godina su bili u Barceloni, imali prijatelje, navike… Međutim, postoji i pozitivna strana – sretan sam što nisam u klubu u kojem me više nisu voljeli. Sretna je i porodica zbog mene i to je ono najbitnije.”

Mnoge je iznenadio njegov odlazak u Atletico.

“Zašto sam odabrao Atletico? Htio sam dokazati Barceloni da griješi i da mogu igrati na najvišoj razini. Nikad nisam odustajao pa nisam htio odustati ni tad.”

Suarez je ove sezone u Primeri odigrao 20 utakmica i postigao 16 golova te je uz Messija najbolji strijelac lige.