Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Supruga otkrila zašto je Hajrović birao BiH ispred Švicarske

Izet Hajrović: U Werderu mi je super, moramo pobijediti Kipar

Iako su u Zagreb doselili prije nepunih mjesec dana, o bračnom paru Hajrović već bruji čitav grad. Ovako je Jutarnji list započeo jučerašnju priču o Izetu Hajroviću i njegovoj supruzi. Osim zbog toga što se radi o pojačanju Dinama, za kojeg upućeni tvrde da će biti zvijezda nadolazeće nogometne sezone, 26-godišnji Izet i njegova dvije godine starija supruga Lejla članove kluba, ali i sve ostale s kojima su do sada došli u doticaj, osvojili su tipičnom balkanskom toplinom, mladenačkom neposrednošću, ali i osebujnim modnim izričajem.

Njih su se dvoje upoznali u Lejlinom rodnom Zürichu, u kojem je i Izet (rođen u Bruggu), i odrastao, a u vezi su već šest godina, od čega tri i pol u braku. Kada je potpisao za Galatasaray, Leyla je vikendima putovala u Istanbul, no ubrzo su zaključili da ne mogu živjeti na dvije različite adrese te odlučili da će, ako već planiraju živjeti nomadskim životom, činiti to zajedno.

– Za razliku od nje, ja sam taman popola. Pola Švicarac, jer ipak sam tamo rođen i odrastao, a pola Bosanac, rekao je nogometaš.

– Bosanci su se, uz to, mnogo više potrudili oko njega i činilo mu se da će se tamo bolje osjećati te da je to u kontekstu sporta pametnije, dodala je na to njegova supruga.

Švicarska je mjesto koje oboje zovu domom, a tamo se planiraju i skrasiti kada završi Izetova profesionalna karijera. Dok 26-godišnjak svoju budućnost vidi isključivo u svijetu nogometa, Leyla planira pokrenuti vlastiti biznis.