Tanjin Quanjian ne želi Rooneyja, nego Aubameyanga

Pierre Emerick Aubameyang BVB 17 Torschuss schiesst das Tor zum 1 0 BORUSSIA DORTMUND SC FREIBU

Fabio Cannavaro, trener kineskog superligaša Tianjin Quanjiana, demantovao je da želi dovesti Wayne Rooneyja, ali je potvrdio da je njegov klub zainteresovan za Pierrea-Emericka Aubameyanga.

S na to obzirom da kapiten Manchester Uniteda ove sezone kod Jose Mourinha nema zagrantovano mjesto u prvih 11, a uz to je imao problema sa povredama i bolešću, britanski mediji su ga povezivali sa odlaskom u Kinu.

“Istina je da smo ostvarili prvi kontakt sa Rooneyjem, ali to je bilo samo ‘opipavanje terena’, jer on u suštini ne odgovara našem stilu igre. Tako da oko toga nema potrebe za daljnjom raspravom. Istina je da smo često kontaktirali sa Aubameyangom, ali je Borussia Dortmund odbila svaku naši ponudu, jer im je potreban u Ligi šampiona“, kazao je italijanski trener za klupsku televiziju, te dodao:

“Naš prva meta i dalje je Nikola Kalinić, ali očekivati da ga Fiorentina pusti u ovom trenutku je prilično nerealno. Tako sa smo se našli u dilemi, moraću da se konsultujem sa našim direktorom.“

Tianjin je već doveo dva zvučna pojačanja iz Evrope pred početak kineske Super lige. Riječ je o Axelu Witselu, koji je iz ruskog Zenita došao za 20 miliona eura i o Alexandreu Patu za kojeg je Tianjin španskom Villarrealu platio 18 miliona eura.