MojPosao vas poziva na video intervju za željeni (sezonski) posao!

sajam 2

Od danas, 22. februara, do 28. februara u ponoć imate priliku prijaviti se za (sezonski) posao iz udobnosti vlastitog doma, kao i odraditi razgovor s poslodavcem, bez putnih troškova.

Sve što trebate je posjetiti Sajam poslova u turizmu na web adresi mojposaouturizmu.net, pregledati ponudu otvorenih pozicija i prijaviti se za željeni posao.

Očekuje vas gotovo 200 otvorenih pozicija u turizmu, ugostiteljstvu i hotelijerstvu

Bilo da želite raditi u hotelu ili putničkoj agenciji, sezonski ili za stalno, imate višegodišnje iskustvo ili ste početnik, na Sajmu poslova u turizmu možete pronaći posao za sebe.

Otvoreno je gotovo 200 natječaja za posao, a sa svakim poslodavcem, tačnije s njih 33, možete stupiti u kontakt putem chata.

Kako bismo vas dodatno zainteresirali izdvajamo sljedeće izlagače: Dubrovački vrtovi sunca, Radisson Split, Valamar, Remisens, Lošinj Hotels & Villas, Aminess, Karisma Hotels Adriatic, Falkensteiner hoteli, Gulliver travel, Samarcanda, Vidokrug turistička agencija, Dogus Grupa, Villa Andrea & Restoran Olive Tree, Hotel Tamaris & Hotel Issa, Hotel Pinija, Connecto travel, Hotel Life & Hotel Life Palace, Bretanide resort.

Na Sajmu se predstavlja i Učilište Studium, ustanova za obrazovanje odraslih specijalizirana za prekvalifikacije, dokvalifikacije, osposobljavanja i usavršavanja. Tokom trajanja Sajma, Učilište vam pruža 20% popusta za upise putem EduCentar portala.

Pregledajte njihovu ponudu i obogatite svoj životopis novim znanjima.

Cijeli popis izlagača možete pronaći na stranici Sajma.

Javite se poslodavcu putem chata

Tokom trajanja Sajma imate priliku razgovarati s poslodavcima direktno putem chata. Raspored termina razgovora dostupni su na stranici Sajma, stoga zabilježite u kalendar vrijeme kada je vaš željeni poslodavac online i pripremite pitanja koja mu želite postaviti.

Prilikom prijave na chat unesite profesionalno ime/nadimak. Savjetujemo da vam nadimak bude ime i prezime kako bi vas poslodavac zapamtio i time povezao sa biografijom koju ste poslali kao prijavu na oglas. Tokom razgovora s poslodavcem pripazite na pravila profesionalne komunikacije kako biste ostavili što bolji dojam.

Budite spremni za video intervju

Nakon što se prijavite za određeni posao putem Sajma, a zadovoljavate navedene uvjete, možete očekivati poziv za video intervju.

Kako biste tokom video intervjua bili konkretni i jasni, napravite mali šalabahter. Izdvojite ključne informacije o sebi (obrazovanje, iskustvo), što vas čini drugačijim od ostalih kandidata (npr. određena vještina) i zašto biste voljeli raditi upravo kod tog poslodavca.

Informacije o događanjima na Sajmu možete pratiti na stranicama organizatora, MojPosao portala, kao i na stranicama medijskih prijatelja: EduCentar.net, Istarski.hr, Lika Club, HRturizam.hr, Profitiraj.hr, Varazdinski.hr, emedimurje, Antena Zadar, 035portal.hr, info-dubrovnik.com, Dubrovački vjesnik i Glas Slavonije.

Iskoristite Sajam poslova u turizmu na najbolji mogući način. Sretno!