Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pedro nakon sudara s Ospinom odvezen u bolnicu (VIDEO)

pedro ospina

Španski fudbaler Pedro odvezen je u bolnicu nakon sudara s golmanom Davidom Ospinom u pripremnom ogledu Chelseaja i Arsenala igranom u Pekingu.

Španac se sudario s golmanom Arsenala u prvom poluvremenu utakmice, nakon čega mu je dugo ukazivana ljekarska pomoć na terenu. Pedro je zatim napustio teren krvavog nosa, a menadžer Antonio Conte nije želio ništa rizikovati, pa je umjesto njega u igru uveo Jeremija Bogu.

Nakon utakmice Conte je rekao da će 29-godišnji Pedro ostati u bolnici zbog pretraga, ali da se nada da će se priključiti ostatku ekipe u nedjelju u Singapuru, gdje će igrati narednu kontrolnu utakmicu protiv Bayern Minhena.

“Sve bi trebalo biti uredu s Pedrom. On će ostati ovdje u bolnici i ako sve bude u redu doći će sutra u Singapur”, kazao je menadžer Chelseaja.

“Plavci” su danas odigrali sjajnu utakmicu i u potpunosti su dominirali protiv gradskog rivala. Na kraju su slavili s ubjedljivih 3:0, a strijelci su bili Willian i dva puta Michy Batshuayi.

Narednu pripremnu utakmicu Chelsea, a ujedno i posljednju tokom turneje po Aziji, igraće u utorak protiv Bayerna. Novi duel londonskih rivala “plavaca” i “topnika” zakazan je za 6. august, kada će se na Wembleyju sastati u Superkupu Engleske, poznatijem kao Community Shield.

https://www.youtube.com/watch?v=Nk6w0Xd0OWU